Un apartament studio este format dintr-o cameră spațioasă și o baie. Camera aceea spațioasă a apartamentului trebuie să își asume rolul de bucătărie, cameră de zi și dormitor. Zona de bucătărie poate fi separată de living sau dormitor sau poate fi integrată. Astfel studioul trebuie să fie amenajat pentru a-și putea îndeplini funcțiile specifice. Baia va fi singura cameră separată într-un apartament studio.

avantgarden3.ro

avantgarden3.ro

Printre  anunțurile apartamentelor de  închiriat, de obicei,  apartamentele de studio sunt printre cele mai puțin costisitoare.

Apartamentele studio pot fi o alegere pentru persoanele care preferă să locuiască singure, studenți, pensionari și  dar și pentru cei care petrec mult timp departe de casă, cum ar fi oamenii de afaceri sau tinerii artiști.

Apartamentele de tip studio sunt, de obicei, mai ieftine, dar și comoditățile sunt mai reduse. În majoritatea orașelor studiourile pot fi adesea găsite în apropierea universităților, a mijloacelor de transport în comun dar și aproape de centru tocmai pentru a fi cât mai flexibile și comode prin facilitarea deplasării de la studio la cele mai relevante locații.

În general apartamentele studio sunt asemănate cu garsonierele. În cele ce urmează voi discuta diferențele dintre cele două.

În primul rând, diferențele dintre o garsonieră și un studio constau în vechimea imobilului în sine. Majoritatea garsonierelor se află în blocuri vechi, sunt cumpărate de persoane care în principiu locuiesc singure și nu au nevoie de mult spațiu și ulterior ajung să fie revândute sau închiriate. Apartamentele de tip studio sunt doar în blocuri noi. Studio-ul aduce aceleași avantaje din punct de vedere financiar pe care le aduce și o garsonieră doar că schimbă percepția asupra nevoilor de bază ale locatarilor și conștientizării faptului că o garsonieră nu se mai potrivește cu nevoile și dorințele noilor generații de locatari.,

Altă diferență semnificativă în cazul de față este dată de dimensiunile locuințelor, studio-ul este mai spațios decât garsoniera iar compartimentarea este cu totul și cu totul diferită, scopul fiind de a oferi confort și de a crea un decor minimalist răspunzând nevoilor proprietarilor.

O diferență colosală poate fi observată și din punct de vedere estetic, mai ales luând în considerare perioada în care aceste tipuri de locuințe au început să fie construite, nevoile de la momentul respectiv, cererea de pe piață pentru astfel de imobile.

Pentru o garsonieră, estetica este influențată puternic de elemente decorative dar și stuctura specifică Epocii de aur, culorile sunt șterse, elementele în sine dau un aer obositor, spațiul este mic, o mulțime de obiecte stau îngrămădite, în special elemente care nu denotă armonie.

În cazul apartamentelor studio, construite mai degrabă în ultima perioadă, design-ul este unul viu, elementele decorative sunt mai degrabă în stil minimalist, a luat amploare fenomenul homemade care aduce o notă personală apartamentului, spațiul este bine distribuit și se evită încărcarea sa.

Mai mult decât atât, având în vedere extinderea pieței imobiliare pentru studio-uri, în momentul de față un studio de vanzare Brasov aflat într-un imobil nou pentru care lucrările de construcție vor fi finalizate în toamna anului 2018 ajunge la 68.982 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here