Cel mai mare telescop radio din lume  a fost lansat anul trecut de catre chinezi in scopul de a „vana extraterestrii” si a fost amplasat pe un munte dintr-un sat sarac din sud-vestul provinciei Guizhou din China.
In „Descopera” se arata ca telescopul are un orificiu sferic cu o lungime de 500 de metri, echivalentul a 30 de terenuri de fotbal. Acesta a depasit ca marime Observatorul Arecibo din Puerto Rico al carui diametru este de 305 metri.
El, va fi folosit pentru a cerceta obiecte misterioase din Univers, cum ar fi gaurile negre si pulsarii, si va cauta viata inteligenta.
Construirea telescopului a durat cinci ani si valoarea acestuia este de 180 milioane de dolari.
Beijing are ca prioritate dezvoltarea programelor spatiale. China doreste ca pana in anul  2036 sa construiasca o baza spatiala si sa transporte un om pe luna. Zheng Xiaonian, directorul Observatorului National de Astronomie, cel care a construit telescopul, a declarat ca: „Proiectul are potentialul de descoperire a obiectelor stranii, pentru a putea intelege mult mai bine originile universului si pentru imbunatatirea vanatorii de extraterestrii la nivel global”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here