Londra a fost anul trecut destinatia cu cei mai multi pasageri pentru companiile aeriene care zboara de pe Aeroportul International Henri Coanda, capitala Marii Britanii depasind la acest capitol alte capitale europene precum Parisul sau Roma, arata datele Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB), anunta Mediafax.

Londra a fost anul trecut destinatia cu cei mai multi pasageri pentru companiile aeriene care zboara de pe Aeroportul International Henri Coanda, capitala Marii Britanii depasind la acest capitol alte capitale europene precum Parisul sau Roma, arata datele Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

in plus, catre Londra (aeroporturile Heathrow, Luton, Gatwick, Stansted) zboara si cele mai multe avioane de pe cel mai mare aeroport din Romania. in sezonul de vara din acest an sunt programate 69 de zboruri saptamanal.

Catre aeroporturile din Londra oprezeaza zboruri companii precum Wizz Air, Tarom, Blue Air, Britsh Airways si Ryanair, iar lupta dintre companii a fost din ce in ce mai acerba in conditiile in care in Marea Britanie sunt inregistrati peste 140.000 de romani. Rata ocuparii (16-64 ani) a cetatenilor romani este de aproximativ 80%, conform datelor de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Marea Britanie a devenit in ultimii ani si o destinatie de vacanta pentru romani.

in plus, din datele transmise de CNAB se observa ca catre doar doua destinatii din primele zece catre care zboara romanii este necesar pasaportul (Istanbul, Tel-Aviv), restul fiind orase din state membre UE. Principalele destinatii de calatorie ale romanilor sunt in special tari cu comunitati mari de romani precum Italia sau Spania.

Aeroportul International Henri Coanda a inregistrat anul trecut 9,27 milioane de pasageri, cu aproape un milion mai mult comparativ cu anul precedent (avans de peste 11%), realizand astfel cea mai mare crestere din ultimii trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here