Tim Cook, CEO Apple, a recunoscut ca pretul iPhone este prea ridicat, in cel mai detaliat comentariu pe care l-a oferit legat de impactul preturilor dispozitivelor vandute asupra vanzarilor, scrie Business Insider.

Pretul unui iPhone este de aproximativ 600 de dolari in SUA, insa aproape peste tot in restul lumii preturile sunt mult mai ridicate, anunta Mediafax.

Vanzarile de iPhone-uri au scazut cu 16% in ultimul trimestru, iar iPhone pierde din cota de piata in favoarea Android aproape peste tot in lume.

„Recunosc ca preturile sunt cam ridicate. Luam in considerare ca in India sa scadem preturile pentru iPhone-uri”, a spus Tim Cook.

Apple a pierdut luna aceasta, cel putin pentru cateva minute, titlul de cea mai valoroasa companie bursiera din lume in fata Alphabet (Google) dupa aparitia unor noi date care arata ca livrarile de telefoane mobile sunt in scadere.

Acum un an, capitalizarea Apple era de peste 700 de miliarde de dolari, fiind liderul indiscutabil al topului celor mai valoroase companii din lume, dupa capitalizarea bursiera. Apple este in scadere pentru ca piata telefoanelor mobile nu mai este atat de generoasa cu gigantul american, multi consumatori ducandu-se catre Samsung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here