Grupul Roche a inregistrat o crestere de 4% a vanzarilor globale, in primul trimestru al anului 2016, aceastea ajungand la 12,4 miliarde de franci elvețieni, la o rata de schimb constanta.

„Am inceput anul cu o crestere solida a vanzarilor atat in diviza de Farmaceutice cat si in cea de Diagnostic. Procesul de aprobare a unor medicamente importante aflate in faza de cercetare este in plina desfasurare. Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite a acordat revizuirea prioritara in doua noi indicații pentru un medicament de imuno-oncologie si o utilizare terapeutica noua pentru un alt medicament folosit pentru tratarea sclerozei multiple progresiva primara. Per total, suntem in grafic pentru indeplinirea obiectivelor pentru anul 2016”, a declarat Severin Schwan, CEO, Roche.

Rezultatele Diviziei de Farmaceutice

Vanzarile Diviziei de Farmaceutice au crescut cu 4% in primul trimestru al anului 2016, cumuland 9,8 miliarde de franci elveţieni, pe baza cererii crescute pentru medicamente destinate tratamentului afectiunilor oncologice, cum ar fi cancerul colorectal, leucemia limfatica sau cancerul de san. De asemenea, au fost inregistrate rezultate pozitive ale unor medicamente noi utilizate in tratarea cancerului de piele si cancerului pulmonar. in Europa, vanzarile Diviziei de Farmaceutice a Grupului Roche au inregistrat o crestere de 5%, in timp ce vanzarile au crescut cu 3% in Statele Unite si cu 4% in Japonia.

Vanzarile Diviziei de Diagnostic

in ceea ce priveste performantele Diviziei de Diagnostic, vanzarile au crescut cu 5% pina la 2,6 miliarde de franci elvețieni, susţinute in principal de cresterea puternica inregistrata in Zona Asia-Pacific (+16%) si America Latina (+21%). Vanzarile din Europa, Orientul Mijlociu si EMEA au crescut cu 1%, in timp ce in America de Nord au ramas stabile, iar in Japonia au scazut cu 3%. Vanzarile produselor Diabetes Care, destinate monitorizarii glicemiei, au fost influenţate de condițiile dificile de piața, in special in America de Nord.
Cercetare si dezvoltare

in aceasta perioada, Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite a anuntat ca va revizui prin procedura accelerata principalul medicament Roche de imuno-oncologie pentru doua noi indicații terapeutice. De asemenea, FDA a desemnat ca “breakthrough therapy” un medicament Roche destinat tratamentului sclerozei multiple, acesta fiind primul medicament folosit in tratarea sclerozei multiple considerat “breakthrough therapy”. Desemnarea de catre FDA ca “breakthrough therapy” este menita sa accelereze dezvoltarea si evaluarea medicamentelor destinate tratamentului bolilor grave, si sa asigure accesul pacientilor la acestea in urma unei proceduri de aprobare mai scurta. De asemenea, Roche continua cercetarile in scopul dezvoltarii de noi medicamente pentru astm sever, leucemie limfatica si limfom.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here