Americanii de la Boeing vor sa renunte la 4.000 de posturi din cadrul diviziei de avioane comerciale pana la jumatatea anului, ca parte dintr-un program mai amplu de restructurare si de reducere a costurilor, scrie Bloomberg.

Producatorul american de avioane nu a anuntat deocamdata disponibilizari „involuntare”. Marc Birtel, purtatorul de cuvant al Boeing, a spus ca 1.600 de persoane vor pleca dupa ce au ales asta in mod voluntar in cadrul unui program anuntat luna trecuta, iar alte 2.400 de pozitii fie sunt vacante fie vor fi desfiintate prin atribuire, anunta Mediafax.

Divizia de avioane comerciale a Boeing, de care depinde 68% din profitul Boeing, renunta de asemenea la o parte din structura executiva, pentru a crea ”o organizatie mai focalizata si care poate raspunde mai rapid cerintelor din piata”, potrivit purtatorului de cuvant.

Eforturile de schimbare in cadrul diviziei comerciale a companiei vin si in urma dorintei CEO-ului Dennis Muilenburg, care doreste sa isi lase amprenta la Boeing. El a mai folosit astfel de masuri de reducere a cheltuielilor pentru a creste profitul intr-o era de cheltuieli limitate, in calitate de sef al diviziei de aparare a Boeing.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here