Mii de sindicalisti de la Dacia s-au strans luni in piata centrala din orasul Mioveni, unde se desfasoara un miting pentru sustinerea unor obiective de interes national, precum urgentarea constructiei autostrazii Pitesti – Sibiu, anunta Agerpres.

Protestul a inceput cu intonarea imnului national, dupa care participantii la miting au scandat lozinci antiguvernamentale si au cerut masuri concrete pentru urgentarea proiectelor de infrastructura si protejarea industriei romanesti.

„Primul obiectiv este autostrada Sibiu-Pitesti. Cel de-al doilea, care nu este mai putin important decat primul, este programul Rabla. Daca programul Rabla nu este continuat (…) riscam pana la 30 de zile de somaj tehnic anul acesta”, a spus liderul Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD), Nicolae Pavelescu.

Alti lideri sindicali care au luat cuvantul si-au anuntat intentia de a organiza proteste la Bucuresti, in cazul in care angajatii vor intra in somaj tehnic. De asemenea, Nicolae Pavelescu nu a exclus organizarea unui miting la Pitesti in urmatoarele luni, daca cererile sindicalistilor nu vor fi ascultate.

Potrivit reprezentantilor SAD, la miting participa aproximativ 8.000 de oameni, membri de sindicat de la Dacia si societatile furnizoare, precum si familiile acestora.

SAD solicita guvernantilor si clasei politice accelerarea lucrarilor premergatoare si demararea urgenta a constructiei autostrazii Pitesti – Sibiu, sustinerea vanzarii autoturismelor din productia autohtona si, pentru a evita transformarea Romaniei in groapa de gunoi a Europei, modificari legislative care sa descurajeze importul de masini second-hand, modificarea legislatiei in vederea introducerii contractelor de munca la nivel national si de ramura si asigurarea unei asistente medicale la standarde europene, tinand cont de necesitatile sanitare ale locuitorilor din Mioveni si din imprejurimi.

Sindicatul precizeaza ca finalizarea autostrazii Pitesti – Sibiu va genera mii de locuri de munca si le va consolida pe cele existente, iar ‘tergiversarea continua a demararii lucrarilor induce ideea ca exista alte interese de a submina aceasta importanta lucrare, finantata de fapt cu bani europeni’.

Alte doua mitinguri de amploare, care au avut ca punct central urgentarea construirii tronsonului de autostrada dintre Pitesti si Sibiu, au fost organizate de sindicalistii de la Dacia in anii 2014 si 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here