Toyota Motors a ramas lider pe piata auto mondiala, pentru al patrulea an consecutiv, fiind singurul producator care a livrat peste 10 milioane de vehicule in 2015, principalul concurent, grupul german Volkswagen, fiind afectat de scandalul emisiilor, transmite Bloomberg.

Vanzarile globale ale Toyota, care includ diviziile Hino Motors si Daihatsu Motor, au scazut anul trecut cu 0,8%, la 10,15 milioane de vehicule, a anuntat grupul japonez, anunta Mediafax.

Volkswagen a raportat la inceputul lunii un declin de 2% al livrarilor in 2015, la 9,9 milioane de vehicule, in timp ce vanzarile grupului american General Motors au urcat cu 0,2%, la 9,8 milioane de unitati.

in 2015, Volkswagen a fost lider mondial timp de sase luni, dar izbucnirea scandalului manipularii testelor de poluare, in septembrie, a obligat grupul german sa opreasca vanzarile de automobile diesel pe unele piete si sa anunte un program de rechemare in service a 11 milioane de vehicule.

„Hegemonia Toyota nu va putea fi atacata in urmatorii cativa ani, dupa lovitura puternica primita de VW. Diferenta va creste probabil, pentru ca VW va avea nevoie de timp pentru a-si ajusta strategiile pe piete precum Statele Unite si Europa”, a declarat Zhou Jincheng, analist la firma Fourin in Nagoya.

Pentru a-si mentine pozitia de lider, Toyota vrea sa isi consolideze pozitia pe pietele emergente. Totodata, compania va introduce primul model Prius modernizat din ultimii aproape sapte ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here