EuroIns, Astra si Carpatica detin peste 60% din piata RCA, ceea ce inseamna ca peste jumatate dintre autovehiculele care circula pe soselele tarii sunt asigurate la societati aflate in diverse stadii premergatoare falimentului, un lucru extrem de grav, a declarat, luni, presedintele Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente din România (ASSAI), Cristian Muntean.

„Avem deja un asigurator care detine aproape 20% din piata RCA – Astra Asigurari – in faliment. Se pare ca in luna februarie, daca cei de la Carpatica Asigurari nu incheie tranzactia cu acei investitori strategici despre care vorbesc, va intra si aceasta societate in faliment. Cea de-a treia societate care se afla in dificultate se numeste EuroIns. Cele trei societati, insumate, reprezinta 60% din piata RCA, un procent halucinant de mare. Asta inseamna ca peste jumatate dintre autovehiculele care circula pe soselele tarii sunt asigurate la societati aflate in diverse stadii premergatoare falimentului. Este un lucru extrem de grav, iar aici trebuie atrasa atentia Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), pentru ca lucrurile acestea nu s-au intâmplat peste noapte, ci in ultimii 5-7 ani, iar cei din conducerea ASF stiau lucrul acesta”, a mentionat Muntean, la Parlament, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, in cazul Carpatica Asigurari, ASF „a luat o decizie legala si corecta, doar ca a fost tardiva”.

„in cazul Astra si Carpatica Asigurari, aceste nereguli existau de peste cinci ani, doar ca au fost acoperite de fostele conduceri ale ASF. (…) Carpatica Asigurari are in momentul de fata mari probleme in ceea ce priveste plata despagubirilor. in schimb, de circa un an, EuroIns este un platitor bun de despagubiri”, a mai spus presedintele ASSAI.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis aplicarea masurilor de rezolutie in cazul societatii de asigurari Carpatica Asig, ceea ce presupune preluarea companiei de catre autoritate in vederea redresarii, respectiv vânzarii, se arata intr-un comunicat al ASF transmis, luni, AGERPRES.

Prin mecanismul de rezolutie se doreste o interventie a autoritatii in cazul in care o companie de asigurare nu poate indeplini cerintele legale, inainte de a intra in faliment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here