Volumul lucrarilor de constructii a crescut in primele 11 luni ale anului trecut cu 9,4%, ca serie bruta, constructiile noi inregistrand un avans de 4,8%, iar lucrarile de reparatii capitale si-au sporit volumul cu 23,5% si cele de intretinere si reparatii curente cu 14,4%, potrivit datelor INS.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 16,7% si la cladirile nerezidentiale cu 3,1%. in cazul cladirilor rezidentiale, volumul a scazut cu 4,5%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), anunta Mediafax.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut pe total cu 10,2%.

Lucrarile de reparatii capitale au sporit cu 23,4%, cele de intretinere si reparatii curente cu 11%, iar lucrarile de constructii noi cu 6,8%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 9,3%, la cladirile nerezidentiale cu 6,6%, iar la cele rezidentiale cu 2,2%.

in luna noiembrie, volumul lucrarilor de constructii a inregistrat un avans de 7% fata de octombrie, serie bruta, crestere evidentiata la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 9%, lucrarile de constructii noi cu 7,1% si la lucrarile de reparatii capitale cu 3,3%.

De asemenea, constructiile ingineresti au avut o majorare a volumului cu 24,6%, insa lucrarile la cladirile rezidentiale si la cele nerezidentiale au consemnat un recul de 28,3% respectiv 14,3%.

Ca serie ajustata, lucrarile de constructii noi au crescut cu 2,5%.

Comparativ cu noiembrie 2014, volumul lucrarilor de constructii a fost mai mare cu 5,9%, ca serie bruta.

Astfel, lucrarile de reparatii capitale si cele de intretinere si reparatii curente au avut cresteri de 26,5%, respectiv 15%, pe cand lucrarile de constructii noi au scazut cu 2,6%. Totodata, constructiile ingineresti au inregistrat o majorare a volumului cu 26,4%. Scaderi au avut loc la cladirile rezidentiale cu 30,2% si la cladirile nerezidentiale cu 18,7%.

Ca serie ajustata, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 6,5%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here