Furnizorul de servicii medicale MedLife a achizitionat integral reteaua de laboratoare Diamed Center, cu activitati in Bucuresti, Braila, Tecuci si Focsani, informeaza Mediafax.

MedLife ajunge, astfel, la sase tranzactii efectuate in decurs de un an, dupa achizitionarea pachetelor majoritare din grupul de firme SAMA & Ultratest, respectiv banca de celule stem Stem Cells Bank, preluarea integrala a centrului de imagistica medicala Prima Medical din Craiova si a doua laboratoare din Iasi si Constanta.

Diamed Center opereaza cinci laboratoare, doua clinici medicale, un centru de recuperare medicala, medicina estetica functionala si opt puncte de recoltare repartizate in Bucuresti, Braila, Tecuci si Focsani. Reprezentantii companiei estimeaza realizarea unei cifre de afaceri anuale de 800.000 de euro.

„2016 va reprezenta un nou an de varf pentru MedLife in materie de achizitii, proiect de dezvoltare care va fi accelerat puternic in acest an. Daca in ultimul an am finalizat sase tranzactii locale cu investitii de peste cinci milioane de euro, anul acesta valoarea bugetului alocat doar achizitiilor se va mari semnificativ, avand ca strategie consolidarea pozitiei de lider la nivel national, diversificarea portofoliului de servicii si optimizarea activitatii pe segmentele de business existente”, a declarat presedintele CA al MedLife, Mihai Marcu.

Grupul Diamed Center va fi coordonat de unul dintre fostii actionari.

Dupa achizitia Diamed Center, MedLife va ajunge la o retea de 23 de laboratoare, respectiv 32 de centre medicale repartizate in Bucuresti si in tara.

MedLife a efectuat prima tranzactie a unui operator local in 2010, cand a cumparat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Brasov. Achizitia a depasit valoarea de trei milioane de euro, fiind cea mai importanta operatiune de cumparare a unui furnizor medical local din Romania, derulata de un alt operator local de profil. Aceasta tranzactie a fost urmata de alte doua, pentru Grupul Genesys Arad si Maternitatea Eva din Brasov.

Anul trecut, MedLife a preluat un pachet de 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA si Ultratest, unul dintre cei mai importanti operatori medicali din sud-vestul Romaniei, a achizitionat integral doua laboratoare in Iasi si Constanta, a anuntat demararea procesului de achizitie pentru preluarea pachetului majoritar din banca Stem Cells Bank din Timisoara si a semnat tranzactia de preluare integrala a centrului de imagistica medicala Prima Medical.

MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piata locala. Compania acopera toate zonele de activitate medicala: ambulatoriu, spitale, maternitati, laboratoare, farmacii, toate acestea constituind Sistemul Medical MedLife.

in prezent, MedLife isi desfasoara activitatea in 15 hyperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Arad, Craiova, Galati, Iasi si Cluj, 23 de laboratoare proprii de analize, 10 unitati spitalicesti in Bucuresti, Brasov, Arad, Craiova si Iasi, dintre care un spital de pediatrie, unul de ortopedie si unul de obstetrica-ginecologie, trei maternitati in Bucuresti si in tara, 32 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 14 centre de excelenta cu specializare unica, opt farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife Med si in colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toata tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here