Potrivit unui nou raport, in acest moment, la nivel mondial, 145 de femei se pot lauda cu averi de ordinul miliardelor de dolari, informeaza cnn.com.

Comparativ cu anul 1995, cand doar 22 de reprezentante ale sexului frumos aveau averi de miliarde de dolari, un nou raport realizat de UBS si PricewaterhouseCoopers, facut public de cnn.com, arata ca numarul lor a crescut cu 560% in ultimile doua decenii.

Dintre acestea, 80% se afla in Statele Unite ale Americii si Europa, insa multe dintre doamnele miliardare au mostenit averile respective. Pe de alta parte, raportul arata ca numarul miliardarelor din Asia este in ascensiune, aici fiind vorba de o generatie noua de antreprenori, mai mult de jumatate dintre femei aflandu-se la prima generatie de afaceri.

Un top 10 al miliardarelor care si-au dobandit averea prin forte proprii, realizat in 2015, arata ca opt dintre acestea sunt din China:

1. Zhou Qunfei (45 de ani), presedinte al companiei chineze Lens Technology. Averea ei este estimata la 7,8 miliarde de dolari.

2. Chen Lihua (74 de ani), presedinte al Fu Wah International. Averea ei este estimata la 7,7 miliarde de dolari.

3. Wu Yajun (51 de ani), presedinte si CEO la Longfor Properties, cu o avere estimata la 4,2 miliarde de dolari.

4. Zhang Yin, presedinte al Nine Dragons Paper, are 58 de ani si o avere de 4,1 miliarde de dolari.

5. Elizabeth Holmes, fondator si CEO al companiei Theranos, are 30 de ani si o avere estimata la 3,4 miliarde de dolari.

6. Zhang Xin, co-fondator si CEO al SOHO China, are 50 de ani si o avere de 3,05 miliarde de dolari

7. He Qiaonv (49 de ani), presedinte al Orient Landscape, cu o avere de 3 miliarde de dolari.

8. Lu Qianfang (54 de ani), presedinte al companiei Agile Property, cu o avere de 2,73 milioane de dolari

8. Ma Dongmin, co-fondator al Baidu Inc, are 45 de ani si o avere estimata la 2,73 miliarde de dolari.

9. Alicia Koplowitz, presedinte al Omega Capital, are 60 de ani si o avere estimata la 2.7 miliarde de dolari.

10. Diane Hendricks, co-fondator si CEO al Abc Supply, in varsta de 67 de ani, are o avere estimata la 2,7 miliarde de dolari.

Chiar daca cifra femeilor cu averi de miliarde de dolari este in crestere, “clubul miliardarilor” este dominat in continuare de barbati. Mai exact, 90% dintre cei mai bogati oameni de pe mapamond sunt barbati (1202 miliardari), insa trendul pare sa se schimbe, tinand cont de faptul ca tot mai multe femei sunt incurajate sa ia parte in mod activ la afacerile familiilor respective.

Per total, cei mai bogati oameni de pe Pamant acumuleaza averi mult mai repede decat economia globala. Astfel, in ultimele doua decenii, averile cumulate ale miliardarilor au ajuns la 5,4 trilioane de dolari in 2014, in timp ce economia globala a ajuns la 77 trilioane de dolari.

Raportul a fost realizat in urma analizelor facute pe 1.300 de miliardari de pe intreg globul, alaturi de interviurile date de elita mondiala in diverse publicatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here