Cantitatea de informatii nefolositoare din mediul de business ar putea insemna costuri anuale de peste 812 miliarde de euro pentru companiile din Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa pana in 20201.

32% din datele stocate si procesate de o companie sunt redundante, invechite sau nu au nicio legatura cu activitatea companiei, in timp ce peste 54% sunt date invizibile, care ar putea contine orice, de la clipuri video cu pisici pana la continut pentru adulti, reprezentand un risc ridicat pentru organizatie, conform studiului Databerg Report 2015 realizat de Veritas Technologies LLC, unul dintre liderii globali in solutii de backup si recuperare, in randul a 1.475 de respondenti din 14 tari din Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa.

Astfel, doar 14% dintre datele unei companii sunt cu adevarat critice pentru business, arata raportul Veritas care a analizat modul in care organizatiile europene din sectorul public si privat isi gestioneaza datele. Dincolo de cantitatea ridicata de date nefolositoare, un factor de risc important este si faptul ca angajatii trateaza sistemele IT ale companiei ca pe propria lor infrastructura, ceea ce poate duce la pierderea sau utilizarea necorespunzatoare a datelor critice ale organizatiei.

“Datele ar trebui sa-si indeplineasca obiectivele si sa lucreze pentru organizatie, insa Databerg Report 2015 demonstreaza ca in regiunea EMEA se intampla de foarte multe ori invers. Organizatiile investesc o cantitate importanta de resurse pentru a pastra date care sunt total irelevante pentru activitatile lor si care prezinta riscuri ridicate de securitate”, a declarat Matthew Ellard, vicepresedinte senior pentru regiunea EMEA in cadrul Veritas.

Datele nefolositoare presupun, totodata, costuri ridicate de stocare si gestionare. Pana in 2020, volumul de date redundante, invechite sau care nu au legatura cu activitatea companiei, precum si datele invizibile, pe care organizatia nu le monitorizeaza si protejeaza, ar putea insemna cheltuieli anuale de peste 812 miliarde de euro pentru companiile din EMEA, potrivit Databerg Report 2015. Astfel, organizatiile trebuie sa evalueze si sa inlature datele redundante sau invechite pentru a reduce costurile inutile, sa analizeze datele invizibile pentru a identifica datele critice pentru business si a le elimina pe cele nefolositoare, precum si sa defineasca o strategie viabila de guvernanta a informatiilor pentru date nestructurate si incurajarea unui comportament corespunzator de utilizare si stocare a datelor in randul angajatilor.

Pe masura ce organizatiile muta tot mai multe date in cloud pentru a face fata volumelor de date in crestere, studiul arata ca stocarea si procesarea de tip cloud vor creste cu o treime, de la 33% la 45%, in regiunea EMEA in urmatoarele 12 luni. Principalele motive pentru migrarea in cloud sunt costurile mai scazute de stocare (56% dintre organizatii), optiunea de back-ul (52%), recuperarea mai facila in caz de dezastru (45% dintre organizatii).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here