Rusia va opri marti sau miercuri livrarile de gaze catre Ucraina, pentru ca autoritatile de la Kiev nu au facut platile in avans, si le-ar putea sista si pe cele de carbune ca reactie la sabotarea sistemului de electricitate din Crimeea, a declarat ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, anunta Mediafax.

„Astazi sau maine vom opri livrarile de gaze pentru ca nu au platit in avans”, a spus Novak la postul de radio Vesti FM, adaugand ca oricum Ucraina foloseste o cantitate mica de gaze rusesti.

Novak a vorbit la radio despre criza de energie din Crimeea, provocata de sabotorii care au aruncat in aer piloni de sustinere a cablurilor de alimentare cu electricitate, weekend-ul trecut.

Activistii pro-ucraineni au impiedicat pana acum lucrarile de reparatie a pilonilor si cablurilor, iar Crimeea depinde de generatoarele de urgenta pentru asigurarea unei alimentari minime cu electricitate.

Oficialul rus a criticat faptul ca autoritatile ucrainene nu fac ce trebuie pentru a permite echipelor de interventie sa reia alimentarea cu electricitate a Crimeei, din motive politice, el calificand lipsa de reactie drept o „crima”.

intrebat cum va reactiona Rusia, Novak a spus ca exista diferite optiuni, politice si economice.

El a aratat ca Rusia livreaza carbune sectorului energetic ucrainean, iar Rusia ar putea sa ia decizia sa opreasca livrarile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here