Germania si China au semnat, in timpul vizitei cancelarului Angela Merkel la Beijing, un contract prin care companiile aeriene chineze vor achizitiona 30 de avioane de pasageri A330 fabricate de grupul aeronautic european Airbus, informeaza CNBC.com.

Contractul, in valoare de 17 miliarde de euro (18,57 mld dolari), a fost anuntat imediat dupa ce cancelarul Germaniei, Angela Merkel, s-a intalnit cu premierul Chinei, Li Keqiang.

Compania Airbus este in concurenta directa cu grupul american Boeing pentru dominatia pe piata chineza. Boeing Co. estimeaza ca, in urmatoarele doua decenii, va atinge o cifra de afaceri de 1.000 de miliarde de dolari pe piata chineza, informeaza Mediafax.

Air China Ltd si alte companii aeriene chineze isi extind flotele de avioane, in contextul in care numarul pasagerilor de pe piata chineza ar urma sa se tripleze in urmatorii 20 de ani.

Pentru a-si asigura comenzile din China, grupul european Airbus a acceptat in iulie sa construiasca un centru de asamblare in valoare de 150 de milioane de euro in provincia chineza Tianjin.

La randul sau, Boeing a semnat in septembrie un contract de cooperare cu grupul Comac (Commercial Aircraft Corporation of China) pentru construirea unui centru de asamblare in China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here