Compania aeriana low-cost Blue Air va lua, prin leasing financiar, cinci aeronave, urmand ca pana in martie 2016 flota companiei sa ajunga la 20 de aeronave, si a anuntat lansarea a 23 de rute noi, informeaza Mediafax.

Pretul biletelor de avion porneste de la 27,99 euro/segment (cu taxe incluse, dar cu locuri limitate). Orarul de vara va fi disponibil pana la sfarsitul acestei saptamani.

Compania va opera sase noi destinatii de pe baza din Bucuresti, catre Birmingham, Glasgow, Castellon, Hamburg, Lyon si Stockholm, iar din Constanta si Sibiu va opera cate o noua ruta, catre Atena si respectiv Koln. Din Iasi, Blue Air va zbura de anul viitor spre trei noi destinatii externe – Barcelona, Bruxelles si Koln, in timp ce din Bacau va avea rute noi spre Madrid si Stuttgart. Pe toate aceste destinatii compania va opera cu cate doua frecvente pe saptamana.

Bazei din Torino i se vor adaga opt noi rute.

„Din 1 iunie 2016, Blue Air va incepe si operarea pe Aeroportul International Cluj-Napoca, de unde vom opera zboruri cu doua frecvente saptamanale catre Dublin si Liverpool. Adaugarea unei palete atat de mari de rute implica marirea flotei si a numarului de angajati. Flota Blue Air numara in prezent 15 aeronave, iar pana la sfarsitul lunii martie a anului viitor aceasta va ajunge la un numar de 20 de aeronave tip Boeing 737”, a declarat directorul general Blue Air, Gheorghe Racaru.

Cifra de afaceri in 2015 va atinge 200 milioane euro, iar numarul pasagerilor va depasi doua milioane, estimeaza Blue Air. Compania a realizat anul trecut afaceri de 140 milioane euro si a transportat 1,5 milioane pasageri.

„Estimam ca atat numarul de pasageri, cat si cifra de afaceri vor creste anul viitor cu 70%, datorita acestor noilor destinatii”, a declarat Tudor Constantinescu, directorul comercial al Blue Air.

Potrivit acestuia, compania a realizat anul trecut venituri de 30 milioane euro din bazele externe (Italia si Cipru).

Blue Air are circa 750 de angajati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here