Compania chineza Xiaomi a devenit al treilea mare producator de smartphone-uri la nivel mondial, cu o cota de piata de 5,6%, la distanta mare insa de Samsung Electronics si Apple, potrivit companiei de cercetare a pietei Strategy Analytics, relateaza Bloomberg.

Xiaomi a reusit performanta dupa ce a reusit sa isi devanseze concurentii pe piata chineza, datorita telefoanelor ieftine dotate cu functii high-end, anunta Mediafax.

Fondatorul Xiaomi, Lei Jun, dezvolta compania din Beijing pe plan international, prin lansarea vanzarilor in India si Singapore, obiectivul fiind intrarea pe 10 noi piete.

Xiaomi fabrica telefoane care functioneaza cu sistemul de operare Android al Google si mentine costurile la un nivel scazut prin comercializarea aparatelor direct pe Internet, pentru anul viitor avand ca obiectiv cresterea de cinci ori a vanzarilor, la 100 de milioane de unitati.

„Xiaomi a avut performante stralucite in trimestrul al treilea. Modelele de telefoane cu sistem Android ale Xiaomi sunt extrem de populare pe piata chineza. Urmatorul pas al Xiaomi este piata internationala”, a declarat Neil Mawston, director general la Strategy Analytics.

Cota Samsung pe piata globala a scazut la 24,7% in trimestrul al treilea, de la 35% in urma cu un an. In cazul Apple, cota de piata a scazut la 12,3%, de la 13,4%.

Topul primilor cinci mari producatori de smartphone-uri la nivel mondial este completat de LG Electronics (Coreea de Sud), cu o cota de piata de 5,2%, si Huawei Technologies (China), cu 5,1%.

Compania de analiza a pietei IDC a publicat la randul ei un clasament al marilor producatori de telefoane, usor diferit de cel al Strategy Analytics.

Astfel, pe primul loc se afla Samsung, cu o cota de piata de 23,8%, urmata de Apple cu 12%, Xiaomi cu 5,3%, Lenovo Group cu 5,2% si LG cu 5,1%.

Xiaomi vinde principalul sau model de telefon, Mi 4, la un pret care porneste de la 1.999 de yuani, circa o treime din pretul de pornire al iPhone 6 in China, de 5.288 de yuani.

Fondata in 2010 ca producator de software pentru telefoane care functioneaza cu sistemul Android, Xiaomi a introdus primul smartphone in 2011. Compania chineza a anuntat in aprilie ca intentioneaza sa intre pe pietele din India, Brazilia, Rusia, Malaezia, Indonezia, Thailanda, Vietnam, Turcia, Mexic si Filipine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here