Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a avut o intrevedere cu Excelenta Sa Iurie Renita, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Moldova in Romania.

Vorbind despre strategia de relatii externe a Camerei bucurestene, presedintele acesteia, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a precizat ca promovarea schimburilor comerciale si cooperarea economica dintre Romania si Republica Moldova va constitui o componenta importanta a activitatii viitoare a CCIB.

In acest context, seful misiunii diplomatice a Republicii Moldova a multumit pentru invitatia primita si a confirmat participarea la editia din luna octombrie a „Zilei oportunitatilor de afaceri”, proiect al CCIB dedicat, de aceasta data, prezentarii mediului de afaceri si investitional din Republica Moldova si Ucraina.

Au fost abordate si alte forme de colaborare cum ar fi schimb de misiuni economice, atragerea capitalului romanesc la procesele investitionale din statul vecin, analizarea oportunitatii infiintarii unui Consiliu de Afaceri cu participarea firmelor interesate din Romania si Republica Moldova.

„Desi in mod firesc colaborarea la nivel cameral intre Romania si Republica Moldova este mai intensa intre structurile invecinate, aflate de-a lungul granitei comune, o mai mare implicare a CCIB in aceasta cooperare poate aduce un plus prin atragerea mediului de afaceri bucurestean cu un potential ridicat si foarte diversificat”, a precizat prof. univ.dr.ing. Sorin Dimitriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here