Grupul farmaceutic GlaxoSmithKline (GSK) va plati o amenda de 491,5 milioane de dolari, dupa ce o instanta judecatoreasca din China a gasit vinovata subsidiara GSK pentru mituirea unor medici si asociatii medicale, cu scopul cresterii vanzarilor, informeaza MarketWatch.

Aceasta este cea mai mare amenda acordata vreodata unei companii in China, potrivit presei chineze.

GSK a explicat, intr-o declaratie de presa, ca a colaborat cu autoritatile din China si ca a luat masurile necesare pentru a indrepta situatia de la filiala locala.

„Activitatile ilegale ale subsidiarei GSK din China reprezinta, in mod clar, o incalcare a procedurilor dupa care se conduce grupul si sunt total contrare valorilor si standardelor pe care le asteptam de la angajatii GSK”, se arata in declaratia companiei farmaceutice.

De asemenea, Mark Reilly, fostul sef al GSK China, precum si alti membri din conducerea subsidiarei au fost condamnati la inchisoare intre doi si patru ani, potrivit agentiei de presa de stat din China, Xinhua.

In iunie anul trecut, autoritatile chineze au inceput sa cerceteze informatii potrivit carora GSK a dat bani agentiilor locale de turism pentru a mitui medici in schimbul prescrierii medicamentelor companiei. Mai multi directori ai diviziei chineze a GSK au fost retinuti anul trecut, sub suspiciunea unor delicte economice in valoare de 3 miliarde de yuani (480 milioane dolari).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here