Ministrii Energiei dn Rusia, Ucraina si Uniunea Europeana vor lansa pe 6 septembrie negocieri asupra problemelor din sectorul energetic, informeaza site-ul Presedintiei ucrainene.

„Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a anuntat ca pe 6 septembrie vor avea loc negocieri asupra problemelor energetice intre ministrii Energiei din Ucraina, Rusia si Uniunea Europeana”, potrivit unui comunicat al Presedintiei.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a confirmat, dupa o intalnire bilaterala cu Porosenko, ca Moscova si Kievul au convenit sa relanseze „dialogul privind problemele din sectorul energetic, incusiv discutiile pe tema gazelor rusesti”, anunta Mediafax.

Intalnirea dintre Putin si Porosenko, care a durat aproape doua ore, s-a desfasurat cu ocazia summitului regional de la Minsk, la care sunt prezenti inclusiv Catherine Ashton, inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, comisarul UE al Energiei, Günther Oettinger, si comisarul UE al Comertului, Karel De Gucht.

La mijlocul lunii iunie, a Moscova a intrerut furnizarea gazelor ruse pentru Ucraina, care refuza cresterea pretului ceruta de Rusia dupa inlaturarea regimului prorus al lui Viktor Ianukovici, la sfarsitul lunii februarie, si venirea la putere a unui guvern prooccidental la Kiev.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here