Bugetul mediu alocat de romani pentru vacantele la mare in tara se situeaza intre 370 si 470 de euro de familie, in timp ce pentru destinatiile din strainatate se cheltuiesc, in medie, 850-1.150 de euro, potrivit unui comunicat al agentiei de turism Paralela 45.

„Peste trei milioane de copii au intrat in vacanta mare, iar parintii isi fac deja calcule privind locurile cele mai potrivite unde cei mici isi vor petrece timpul liber. Destinatiile preferate de familii sunt cele din apropierea litoralului, fie ca vorbim de turismul intern sau extern”, se arata in comunicat.

Tendintele din anii trecuti arata, potrivit agentiei, ca majoritatea familiilor cu copii de pana in 5 ani prefera sa mearga pe litoralul romanesc, iar restul aleg destinatii externe ca Bulgaria, Turcia, Grecia sau Spania.

Statiunea Mamaia se afla in topul preferintelor romanilor pentru turismul intern de vara. Pe litoralul vecin, romanii prefera statiunea Albena.

Paralela 45, una dintre cele mai mari agentii de turism din Romania, a fost infiintata in urma cu 24 de ani si este detinuta de Alin Burcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here