„Regatul Maroc este cel mai important partener comercial al Romaniei din Africa, volumul schimburilor comerciale realizat in 2013 reprezentand circa un sfert din comertul tarii noastre cu acest continent. De asemenea, ritmul de crestere a comertului romano-marocan a fost impresionant, in perioada 2006 – 2013 volumul schimburilor comerciale majorandu-se de aproape 7 ori”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) in deschiderea Forumului de afaceri romano-marocan, desfasurat in capitala.

Presedintele Camerei bucurestene a subliniat ca dezvoltarea relatiilor economice si comerciale cu aceasta tara a devenit o prioritate pentru CCIB, incepand cu 2012. „Am organizat numeroase forumuri de afaceri cu parteneri din Maroc si incepand cu luna noiembrie 2013, sprijinim proiectele romano-marocane si prin intermediul unui Birou de reprezentare deschis la Tanger”, a punctat Sorin Dimitriu.

Forumul de afaceri s-a desfasurat in prezenta Excelentei Sale Faouz El Achchabi, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Regatului Maroc in Romania si a fost organizat de Camera bucuresteana, alaturi de Camera de Comert, Industrie si Servicii a Regiunii Fès Boulemane (CCIS Fès Boulemane), Camera de Comert si Industrie Ilfov (CCI Ilfov) si Consiliul Regiunii Fès Boulemane, in cadrul actiunii „Saptamana regiunii Fès Boulemane in Romania, 20 – 27 iunie 2014”. Evenimentul a reunit oameni de afaceri ce activeaza in: agricultura si industria alimentara, constructii civile, industria textila, telecomunicatii, turism, industria farmaceutica, educatie si formare profesionala continua, dar si reprezentanti ai administratiei publice locale.

In cadrul sesiunii oficiale a Forumului, ES Faouz El Achchabi a subliniat preocuparea corpului diplomatic marocan acreditat la Bucuresti pentru dezvoltarea parteneriatelor la nivelul administratiilor locale si organizatiilor de afaceri din cele doua tari – pas important pentru o mai buna cunoastere reciproca si pentru valorificarea oportunitatilor de afaceri si investitionale oferite de Romania si Maroc. in aceeasi ordine de idei, presedintele CCIS Fès Boulemane, Fouad Zine Filali, a vorbit despre potentialul orasului Fès – capitala marocana a artizanatului, pielariei si turismului balnear – si despre proiectele de cooperare ce pot fi implementate indeosebi in: industria usoara, industria auto, aeronautica si energie verde. Exprimandu-si convingerea ca acest eveniment va conduce la impulsionarea cooperarii romano-marocane, Lahsen Rafi, vicepresedinte al Consiliului Regiunii Fès Boulemane, a subliniat potentialul de dezvoltare al regiunii pe care o reprezinta si a punctat excelenta reputatie de care se bucura specialistii romani in tara sa.
Cu aceasta ocazie, presedintele CCIB, Sorin Dimitriu si presedintele CCI Ilfov, Dan Dumitru, au semnat acorduri de colaborare cu CCIS Fes Boulemane, reprezentata de Fouad Zine Filali, presedinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here