Miliardarul Carl Icahn si-a majorat participatia la Apple cu 500 milioane de dolari, la circa 3,6 miliarde de dolari, si a reiterat un apel pentru un extinderea unui program al companiei de rascumparare de titluri, relateaza Bloomberg.

Icahn a publicat o scrisoare deschisa de sapte pagini adresata actionarilor Apple, reluand o recomandare anterioara ca producatorul iPhone sa majoreze programul de rascumparare de actiuni, informeaza Mediafax.

„Avand in vedere ca Apple are numerar de 130 de miliarde de dolari si un profit net anual anticipat la 40 de miliarde de dolari, precum si faptul ca este dificil de gasit in istorie o perioada mai buna de imprumutat bani, pare rezonabila rascumpararea unor actiuni in valoare de 50 de miliarde de dolari in anul fiscal 2014”, a afirmat Icahn in scrisoare, care a fost depusa si la comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC).

Icahn, in varsta de 77 de ani, a dezvaluit pentru prima oara participatia la Apple in luna august, cand actiunile erau tranzactionate la circa 468 dolari pe unitate.  Intre timp, pretul actiunilor Apple a urcat cu 19%.

Icahn a devenit miliardar cumparand participatii la companii pentru ca ulterior sa preseze conducerile acestora sa faca schimbari care sa creasca valoarea actiunilor.

Actiunile Apple erau cotate vineri la aproximativ 556 dolari pe unitate.

inainte de implicarea lui Icahn, directorul general al Apple Tim Cook a anuntat un plan de returnare catre actionari a 100 de miliarde de dolari, sub forma de dividende si rascumparari de titluri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here