Apple va prelua, pentru 350 milioane de dolari, compania israeliana PrimeSense, dezvoltatorul cipului de comanda prin miscari care a stat la baza senzorului Kinect oferit de Microsoft impreuna cu consola de jocuri video Xbox.

„Apple cumpara din cand in cand companii mai mici din sectorul tehnologiei, si in general nu discutam scopurile sau planurile noastre”, a declarat pentru Bloomberg purtatorul de cuvant al Apple, Kristin Huguet, care a confirmat achizitia PrimeSense, transmite Bloomberg.

De obicei, astfel de achizitii devin vizibile dupa o perioada prin noi functii ale produselor Apple, cum ar fi senzorul de amprenta digitala al iPhone 5S, anunta Mediafax.

PrimeSense dezvolta tehnologie prin care dispozitivele digitale pot detecta si interpreta miscari si obiecte.

Printre actionarii PrimeSense se numara Canaan partners, Silver Lake, Gemini Israel Funds si Genesis Partners.

Pe langa sisteme de recunoastere a miscarii, PrimeSense dezvolta o tehnologie care ar permite instalarea de camere digitale 3D pe smartphone-uri. Compania a anuntat ca o astfel de tehnologie ar putea fi utilizata, spre exemplu, pentru masurarea dimensiunilor unei incaperi doar prin realizarea unei poze.

Apple a acumulat rezerve de aproape 150 miliarde de dolari. Compania a cumparat mai multe companii mici in ultimii doi ani, castigand astfel acces la tehnologie in domeniul memoriilor flash, navigatiei, hartilor si tehnologiei de localizare in interiorul cladirilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here