Fundatia Romanian Business Leaders (www.rbls.ro) continua inscrierile pentru antreprenorii care doresc sa adere la programul de mentorat “101 Companii de la Stres la Succes”. Antreprenorii cu o cifra de afaceri de minimum 100.000 euro/an si 3 angajati se mai pot inscrie pana la data de 30 noiembrie prin trimiterea formularului http://bit.ly/11Vj27M la adresa [email protected].

Antreprenori de succes si lideri de business precum Silviu Hotaran (ex-Microsoft), Dragos Anastasiu (Eurolines), Felix Patrascanu (Fan Courier), Peter Barta (Fundatia Post-Privatizare), Sergiu Negut (Wanted Transformation & Fru Fru), Mihai Marcu (MedLife) formeaza, alaturi de alti membri RBL (vezi lista http://bit.ly/1fcT8cJ), o echipa de mentori care pregatesc voluntar, pe baza unui plan de mentorat, antreprenori care au potential de a duce Romania catre o economie mai performanta.

Scopul principal al acestui program este de a ajuta companiile sa treaca de la antreprenoriatul de subzistenta la antreprenoriatul de profit. in procesul de planificare si de implementare al programului de mentorat, mentorul asigura mentee-ului know-how despre modul in care sa gestioneze resursele existente, cum sa procure alte resurse necesare cresterii afacerii, se asigura ca serviciile/produsele sunt livrate la standarde de calitate care pot transforma afacerea intr-una competitive si capabila sa genereze profit, in mod sustenabil.

“<<De ce pro bono?>>, <<de ce acesti mentori?>>, <<ce castiga antreprenorii mentorati in acest program?>> si <<ce castiga RBL?>>, sunt probabil intrebarile la care le raspundem antreprenorilor.

“<<De ce pro bono?>>,  pentru ca membrii comunitatii RBL au decis sa se implice activ in remedierea economiei romanesti si sa consilieze si sa ofere un sprijin consistent antreprenorilor care au potential de a crea un impact la nivelul economiei locale.

<<De ce acesti mentori?>>, mentorii investesc voluntar timp si bani in programele RBL, pentru a pune in functiune mecanismele redresarii economice, iar beneficiul muncii lor se va reflecta pe termen scurt si mediu in cresterea economica.

<<Ce castiga antreprenorii mentorati in acest program?>>, oportunitatea de a invata in mod direct de la oameni care conduc afaceri cu valoare dovedita in piata si cu impact economic si oportunitatea de a simti evolutia propriei afaceri intr-un an.

<<Ce castiga RBL?>>, am fost intrebati daca obtinem fonduri europene pentru acest proiect, sau daca suntem agentie guvernamentala. Nici una, nici alta. Scopul membrilor fondatori si al membrilor care au aderat ulterior este acela de a isi uni fortele pentru a produce schimbari pozitive si de a reprezenta interesele liderilor din business din Romania”, declara Sergiu Negut (Wanted Transformation), coordonatorul proiectului “101 companii de la stress la succes”.

Programul de mentorat dureaza un an, este individual, iar un mentor poate avea mai multi mentees. Ședintele de mentorat constau in intalniri, convorbiri telefonice si via Skype. Trimestrial, mentorul si antreprenorul completeaza un jurnal de mentorat in care noteaza evolutia. Dupa prima intalnire de evaluare a situatie actuale, se creeaza planul de mentorat cu obiective, actiuni, implementarea actiunilor si este elaborata o strategie de mentinere a schimbarilor realizate.

Antreprenorii selectati in program pana in prezent activeaza in 28 de sectoare economice de la servicii la productie  – IT software, comert textile, publicitate, cercetare de piata, medical, servicii curatenie, productie, turism, instalatii electrice, constructii metalice, comert bunuri alimentare, cosmetice, servicii tipar, comert piese auto, productie hartie, service pompe si hidrofoare, arhitectura etc. si provin preponderent din Bucuresti (47%), Timis, Cluj, Oradea, Arad, Buzau, Brasov, Hunedoara, Prahova si Neamt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here