Vanzarile de computere personale vor scadea cu 9,7% in acest an la nivel global, odata cu cresterea popularitatii dispozitivelor mobile, precum tabletele, si pe pietele emergente, estimeaza compania de cercetare de piata IDC, care estima in luna mai un declin de 7,8%.

Piata va continua sa scada, ca volum, pana in anul 2015, cand vanzarile vor reveni cel mai probabil pe plus, cu o crestere modesta, anticipeaza IDC, care a inrautatit astfel estimarile anterioare, informeaza Mediafax.

IDC noteaza ca piata PC-urilor nu va reveni in viitorul apropiat la varful atins in 2011.

Vanzarile de computere personale de pe pietele emergente, precum China, au afisat pana acum o evolutie relativ solida, compensand pentru declinul abrupt din tarile dezvoltate.

Consumatorii de pe pietele emergente au inceput insa sa adopte mai accelerat dispozitivele mobile cu acces la internet, precum tabletele, astfel ca PC-ul pierde teren si in aceste tari, in unele cazuri intr-un ritm mai rapid decat in statele dezvoltate.

Vanzarile de computere personale din China vor scadea in acest an cu peste 10%, pe fondul acumularii de marfa pe stoc si cresterii interesului consumatorilor pentru smartphone-uri si tablete, anticipeaza IDC.

IDC estimeaza livrari de 315,4 milioane de PC-uri la nivel mondial in acest an, fata de 349,2 milioane anul trecut. Pentru 2017, compania anticipeaza un volum de 319,8 milioane unitati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here