Carrefour a incheiat primul semestru cu un profit operational de 766 milioane euro, in urcare cu 5% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce vanzarile au variat nesemnificativ, la 36,4 miliarde euro.

Profitul operational recurent al Carrefour a urcat de la 730 milioane euro la 766 milioane euro, potrivit unui comunicat transmis joi de grup. Rezultatul a fost in linie cu estimarile analistilor, potrivit Bloomberg.

Carrefour a reusit sa implementeze o politica mai consistenta de preturi reduse si a imbunatatit eficienta managementului magazinelor prin modernizari si descentralizarea procesului decizional, stabilizand veniturile pe piata franceza si consolidand marjele de profit, informeaza Mediafax.

Compania a precizat ca nu anticipeaza imbunatatirea conditiilor economice in acest an.

Directorul financiar al Carrefour, Pierre-Jean Sivignon, a declarat ca estimarile analistilor privind un profit operational recurent de aproximativ 2,2 miliarde euro pentru acest an sunt rezonabile.

Grupul francez Carrefour are in Romania 126 magazine, dintre care 24 de hipermarket-uri Carrefour, 69 de supermarket-uri Market, 32 de magazine de proximitate Express si un magazin online. Retailerul a avut anul trecut pe piata romaneasca vanzari de 986 milioane euro, fara TVA, cu 3% mai mari fata de valoarea din 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here