Guvernul a aprobat in sedinta de marti un nou imprumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispozitia Autoritatilor de Management ale programelor operationale lichiditatile necesare pentru efectuarea de plati catre beneficiarii de fonduri europene, conform unui comunicat al MFE.

„Guvernul Romaniei a aprobat un nou imprumut, in valoare de aproximativ 900 milioane de lei, care va asigura resursele necesare pentru efectuarea de noi plati catre beneficiari in perioada imediat urmatoare. imprumuturile aprobate de Guvern reprezinta un sprijin real pentru accelerarea absorbtiei fondurilor europene, in conditiile in care sumele achitate beneficiarilor sunt solicitate ulterior Comisiei Europene pentru a fi rambursate Romaniei”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene (MFE), Eugen Teodorovici, citat de Mediafax.

Potrivit comunicatului, noul imprumut va fi folosit pentru efectuarea de plati catre beneficiarii de finantari contractate prin intermediul a patru programe: Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programul Operational Regional, Programul Operational Sectorial Mediu, respectiv Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative.

in documentul citat se mai arata ca pentru plata facturilor catre beneficiarii proiectelor finantate prin intermediul Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane au fost alocate 350 milioane de lei.

in acelasi timp, pentru efectuarea de plati catre beneficiarii Programului Operational Regional au fost alocate fonduri de peste 260 milioane de lei, iar pentru achitarea facturilor catre beneficiarii Programul Operational Sectorial Mediu au fost alocate fonduri in valoare de 250 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here