Miercuri, 24 iulie 2013, a avut loc la Bucuresti, in cadrul proiectului strategic „Manageri si angajati competenti si PERformanti prin FORMare adecvata pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale si valorificarea oportunitatilor de afacERI prin inovare – PERFORMERI”, forumul cu tema „Promovarea antreprenoriatului axat pe inovare, dezvoltare durabila si protectia mediului”.

Proiectul PERFORMERI se deruleaza in perioada 1 septembrie 2010 – 31 august 2013, in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, Sud-Vest Oltenia si Centru si este implementat de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Camera de Comert si Industrie Harghita, Camera de Comert si Industrie Valcea, Universitatea Politehnica Bucuresti – Centrul pentru Pregatirea Resurselor Umane si Institutul de Cercetari Electrotehnice – Centrul de Informare Tehnologica –Targuri si Expozitii.

Dezvoltarea afacerilor prin inovare in contextul globalizarii pietelor, dezvoltarea durabila si cresterea eficientei organizationale, politica Romaniei in domeniul protectiei mediului si legislatia de mediu aplicabila in diverse domenii de activitate au fost principalele teme abordate in cadrul evenimentului de catre specialisti din mediul universitar, din cercetare, dar si din administratia publica. De asemenea, in sectiunea transfer de bune practici, a fost prezentata o tehnologie 100% romaneasca, utilizata pentru decontaminarea apei si a solului.

La forum au participat antreprenori si potentiali antreprenori din regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, care au avut posibilitatea de a intra in dialog cu specialistii invitati si de a obtine informatii utile privind sprijinul de care pot beneficia prin inscrierea in grupul-tinta al proiectului.

„Tinand seama de faptul ca incorecta realizare si urmarire a unui plan de afaceri determina disfunctionalitati grave in activitatea unei firme, sau chiar falimentul acesteia, am considerat ca trebuie sa acordam sprijin intreprinzatorilor in vederea initierii unei activitati independente, dar si a introducerii inovarii si transferului tehnologic ca solutie de crestere a competitivitatii pe piata si dupa incheierea proiectului. Iata de ce echipa de proiect a realizat – in mediu virtual – un Centru Interregional de Resurse, care ofera informatii complete si concrete in domeniile amintite si dupa data de 31 august 2013, data la care se inchide oficial proiectul”, a subliniat Mihai Andritoiu, presedintele Sectiunii Comert a Camerei bucurestene, in deschiderea forumului.

Potrivit managerului de proiect, Aura Haidimoschi, dezvoltarea competentelor managerilor de IMM-uri si angajatilor pentru introducerea inovatiilor tehnologice si organizationale, dezvoltarea sectoarelor inovatoare in scopul imbunatatirii performantelor economice, promovarea spiritului antreprenorial pentru valorificarea oportunitatilor de afaceri in noile domenii de ocupare au fost, timp de trei ani, principalele obiective ale acestui proiect.

Concret, datorita proiectului PERFORMERI, 110 IMM-uri sunt pregatite sa realizeze activitati de transfer tehnologic, 125 de manageri si 162 de angajati din regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, Sud-Vest Oltenia si Centru sunt pregatiti teoretic si practic pentru introducerea inovarii in activitatea cotidiana, iar 363 de intreprinzatori din 13 judete au avut posibilitatea de a obtine informatii de calitate cu privire la oportunitatile de afaceri din regiunea lor si sectoarele economice care prezinta potential, dar si cu privire la ceea ce trebuie sa faca pentru a rezista pe o piata volatila.

Proiectul PERFORMERI este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013 „Investeste in oameni”. Pentru mai multe informatii despre programul de finantare POSDRU 2007-2013 puteti accesa site-ul www.fseromania.ro.

Informatii suplimentare despre proiect se pot obtine de la Aura Haidimoschi, manager proiect, telefon: 021. 319.01.07, e-mail: [email protected].

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here