Produsul este destinat companiilor romanesti din segmentul IMM carora le certifica performanta obtinuta si situatia pozitiva, din punctul de vedere al riscului comercial al sigurantei in afaceri.

De aceasta evaluare pozitiva au beneficiat doar 30% dintre companiile analizate de catre Coface in ultimele 12 luni.

Emiterea Certificatului Excellent SME se face de catre Camera de Comert si Industrie Bucuresti, dupa confirmarea incadrarii companiei in categoria de risc comercial scazut, realizata de catre Coface Romania prin intocmirea unui raport de credit actualizat la momentul solicitarii Certificatului. Obtinerea Certificatului Excellent SME este atestata prin afisarea unei sigle specifice pe site-ul companiei certificate, prin intermediul tehnologiei testate SafeSigned care previne copierea sa pe un alt website, sau prin crearea unei pagini web de prezentare si verificare a certificatului pe serverele SafeSigned, in cazul companiilor care nu detin inca un website propriu.

Lansarea acestui program este convergenta cu preocuparile noastre constante de a promova intreprinderile mici si mijlocii si de a le sprijini in demersul dificil de a patrunde pe noi piete si de a se dezvolta pe orizontala sau verticala. Obtinerea certificatului Excellent SME furnizeaza un avantaj comparativ semnificativ companiilor cu un management performant, confirmandu-le buna reputatie ajutandu-le sa obtina o pozitie mai buna intr-un mediu caracterizat de aversiunea pronuntata fata de risc a antreprenorilor, indiferent de tara de provenienta a acestora”, a declarat presedintele CCI, Sorin Dimitriu.

Obiectivul acestui parteneriat este promovarea rezultatelor remarcabile obtinute in afaceri de companiile romanesti din categoria IMM si sprijinirea acestora in vederea obtinerii statutului de parteneri de afaceri de incredere si a unei imagini solide pe piata.

Companiile care vor obtine acest certificat de excelenta in afaceri, vor avea posibilitatea de a-si creste vizibilitatea evaluarii pozitive a riscului comercial, de a-si spori credibilitatea in fata partenerilor de afaceri si de a-si promova imaginea prin intermediul CCIB si Coface Romania.

Excellent SME prezinta avantaje si pentru partenerii firmei certificate, acestia putand sa-si reduca riscurile comerciale, prin cresterea gradului de incredere in relatiile de afaceri.

Proiectul a mai fost implementat cu succes in alte tari din Europa Centrala si de Est precum Slovenia, Serbia si Macedonia, de catre camerele de comert din tarile mentionate in parteneriat cu Coface, pana in prezent fiind atestate 1000 de companii. Proiectul urmeaza sa fie implementat si in Bulgaria, Ungaria si Croatia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here