Sindicatele din cadrul CNA TAROM SA, afliate la Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA”, au sustinut o conferita de presa, in care au prezentat dificultatile majore intampinate de salariatii companiei, dificultati care privesc managementul de guvernanta corporativa al TAROM si implicatiile sociale ale acestora. Sindicatele au reclamat lipsa dialogului social, dar si alte aspecte din cadrul Contractului Colectiv de Munca, aspecte care – in viziunea sindicalistilor – aduc grave prejudicii desfasurarii activitatii.
Prezent la conferinta de presa, presedintele CNS “Cartel Alfa”, Bogdan Hosu, a declarat, printre altele:

“Situatia de la TAROM se concretizeaza printr-o administrare care se doreste a fi eficienta, pe structura privatizarii sau a privatizarii managementului, mai exact, dar care – in putinele luni care s-au scurs de la nominalizarea membrilor Consiliului de Administratie – arata o incalcare a cadrului legislativ national legat de dialogul social, de relatia cu salariatii, cu lucratorii. Pe de alta parte, arata mai mult un interes politic in structura de organigrama care se doreste sa fie facuta si care creeaza numai posturi de conducere bine remunerate si mai putin eficienta companiei respective.
Este un semnal de alarma asupra conflictelor sociale care vor putea fi declansate in urmatoarea perioada, cat si a blocajului, intr-o companie de interes national.
Ceea ce asteptam este ca acest Consiliu de Administratie – care nu cunoaste legislatia in domeniul dialogului social, al rolului sindicatului, ca reprezentant al salariatilor – sa respecte cadrul legislativ. Ceea ce dorim este ca, intr-adevar, organigrama sa urmareasca pasii prevazuti de lege in constructia ei, pentru eficientizare si sa nu se reduca numai la crearea unor posturi „caldute” si care, de fapt, sa nu faca altceva decat sa creasca cheltuielile companiei TAROM si sa-i scada eficienta, cu efecte negative asupra tutror salariatilor si sigurantei locurilor de munca ale acestora”!
(Daniel Negut)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here