Din clasa cea mai mica de autovehicule, segmentul A, au fost vandute 2038 de autoturisme in 2012, cea ce reprezinta aproximativ 3% din piata totala, arata o analiza a portalului auto Autobis.

Cel mai vandut autoturism din aceasta clasa a fost Volkswagen Up, in total fiind cumparate 19 modele diferite, arata statisticile Autobis, realizate cu ajutorul cifrelor furnizate de MAI, Directia Regim Permise Conducere si inmatriculare Vehicule. Cel mai mic pret de lista a fost de 7.995 euro, cel mai mare 36.640 euro.

Clasa A, segmentul cel mai mic de automobile, cunoscute si sub numele de city-cars, este intr-o continua crestere in Romania, reprezentand o alternativa viabila pentru cei care au nevoie de masina doar pentru deplasarile urbane, cu un consum redus de carburant si costuri mici de utilizare.

Daca in urma cu un deceniu, clasa city-car continea foarte putine modele, care acaparau practic, mica piata de astfel de automobile, astazi numarul lor este destul de mare. Pe piata din Romania s-au vandut, in 2012, in segmentul A, 19 modele diferite, produse de 15 marci. intre acestea, Fiat si Toyota vand cate doua modele, din care unul premium. De altfel, 5 modele din clasa A sunt considerate premium (includem aici si Toyota iQ), nu pentru ca ar respecta nivelul de pret admis in marketingul european (25.000 de euro), ci pentru ca au un pret mai mare decit cel al clasei si ofera finisaje superioare. Sa mai precizam ca volumul total de automobile vindute in clasa A in 2012 a fost de 2.038 unitati, avand o cota din intreaga piata de autoturisme de circa 3%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here