Consiliul Judetean Cluj a organizat ieri, 4 decembrie 2012, cel de-al doilea workshop de capitalizare in cadrul proiectului SMART+. Coordonatori regionali, membri ai Comitetului Strategic de Experti, beneficiarii subproiectelor regionale si reprezentanti ai grupurilor tinta s-au intalnit pentru a discuta si analiza exemplele de bune practici identificate in domeniul inovarii, cercetarii si dezvoltarii tehnologice a IMM-urilor.


In timpul intalnirii, reprezentantii subproiectelor din Judetul Cluj – TREC, STP, IART Territories, regioNet si SMEGoNet – au prezentat un set de bune practici care au fost identificate in cadrul subproiectelor a caror implementare a contribuit la imbunatatirea capacitatii de inovare a intreprinderilor si cresterea competitivitatii regiunilor. Rezultatele celor doua workshop-uri de capitalizare, respectiv bunele practici identificate vor constitui baza elaborarii Cartei SMART+ pentru I.M.M.-uri si a planurilor regionale de implementare.
Reamintim faptul ca proiectul SMART+ este finantat prin Programul de Cooperare Interregionala  INTERREG IV C si se incadreaza in Axa Prioritara 1: Inovare si economia cunoasterii, Domeniul Major de Interventie: Inovare, cercetare si dezvoltare tehnologica. Durata de implementare a proiectului este de 48 luni (2010-2013). Scopul proiectului este de a analiza, transfera si disemina bune practici pentru promovarea inovarii si cercetarii si dezvoltarii tehnologice a IMM-urilor.
Obiectivele proiectului SMART+ includ:
-Facilitarea participarii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri) in cadrul retelelor si clusterelor;
-Asigurarea unui mai bun acces la cercetare si dezvoltare tehnologica si la partenerii de afaceri;
-Dezvoltarea strategiilor pentru comercializarea ideilor inovative;
-Imbunatatirea capacitatilor angajatilor din cadrul IMM-urilor pentru activitatile de cercetare, dezvoltare tehnologica si gestionarea inovarii prin instruire si cu sprijinul expertilor.
Partenerii implicati in proiect sunt: Federatia Aragoneza a Municipiilor, Regiunilor si Provinciilor din Spania – lider de proiect; Regiunea Leipzig din Germania; Regiunea Malopolska din Polonia; Regiunea Macedonia de Vest din Grecia; Consiliul Judetean Cluj; Asociatia Nationala a Municipiilor din Bulgaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here