Consiliul Judetean Cluj, in colaborare cu  Muzeul Etnografic al Transilvaniei, institutie de cultura aflata sub autoritatea forului administrativ judetean, impreuna cu Uniunea Armenilor din Romania, organizeaza in perioada 29-30 septembrie 2012, „Zilele Culturii Armene la Cluj”, manifestare ce se va desfasura in incinta Muzeului Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21, Cluj-Napoca.

In cadrul manifestarii vor avea loc diferite manifestari culturale si traditionale armene: lansari de carte – „Monografia orasului Gherla” de Szongott Kristof si „Identitati in Dialog: Armenia si Armenii din Transilvania” de Constantin Albinetz. Totodata, in cadrul acestei sarbatori va avea loc o expozitie de pictura pe sticla cu lucrari ale artistei armene Ermone Zabel Martaian, al carei vernisaj va avea loc sambata, 29.09.2012, incepand cu ora 12.00. De asemenea, in incinta Muzeului va fi amenajat un Bazar armenesc unde vor fi expuse spre comercializare obiecte specifice acestei comunitati etnice.

„Organizarea unei astfel de manifestari culturale la Cluj este mai mult decat necesara si utila in conditiile in care minoritatea armeana a avut o contributie extrem de importanta la dezvoltarea judetului si la conturarea caracterului multietnic si multicultural al acestuia, comunitatea armeana dand regiunii numeroase personalitati si valori care au facut cinste Clujului”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here