Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, fost membru PC, dar care trecuse la UNPR, va candida din partea USL pentru un nou mandat, conform anuntului facut, vineri, de liderul PSD Victor Ponta. Si liderul PC Daniel Constantin a sustinut ca Piedone va candida din partea Partidului Conservator.Anuntul a fost facut de Victor Ponta si Daniel Constantin intr-o conferinta de presa la care a luat parte si primarul Sectorului 4.

„Eu nu-mi tradez niciodata cetatenii Sectorului 4 si voi ramane loial acestora”, a mai spus Piedone.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a sustinut, vineri, ca el a fost tot timpul membru al PC si ca nu ii va trada niciodata pe cetatenii sectorului 4.
El s-a lansat intr-o discutie in contradictoriu cu jurnalistii prezenti care l-au intrebat despre trecerea sa de la PC la UNPR si inapoi.

„Am voie sa simpatizez pe cine vreau”, a afirmat primarul Sectorului 4, raspunzand unei intrebari despre faptul ca in ultimele saptamani nu si-a ascuns simpatia pentru UNPR, fiind prezent inclusiv la unele evenimente ale acestei formatiuni.

In ultimele sase luni, Piedone si-a anuntat de doua ori demisia din functiile detinute in PC – presedinte al organizatiei PC Bucuresti, al organizatiei Sectorului 4 si prim-vicepresedinte al partidului – si candidatura in 2012 din partea UNPR.

De altfel, conform comunicatelor oficiale ale UNPR, Cristian Popescu Piedone fusese numit prim-vicepresedinte al Ligii Nationale a Alesilor Locali ai Uniunii.

Prima data, Piedone si-a anunta demisia din functiile detinute in PC, la inceputul lunii octombrie 2011, si a cerut convocarea unui congres extraordinar al partidului, precizand ca doreste sa candideze la presedintia formatiunii.

In replica, presedintele PC, Daniel Constantin, a afirmat ca puterea face racolari prin santaj, mentionand ca primarul Sectorului 4 „ar avea, se pare, anumite vulnerabilitati” si si-a luat concediu medical pentru a negocia cu liderii UNPR.

La randul sau, presedintele PSD, Victor Ponta, declara ca Piedone, este prea destept pentru a pleca la UNPR, ca sa se „lipeasca de figurile alea grotesti”, mentionand ca Piedone ii pacaleste pe progresisti, asa cum fac multi dintre primari.

Piedone a revenit, dupa cateva zile, asupra deciziei, mentionand insa ca doreste in continuare organizarea unui congres extraordinar.

Presedintele PC si primarul Sectorului 4 au sustinut impreuna o declaratie de presa, in care au vorbit despre demararea procedurilor pentru organizarea congresului extraordinar.

La sfarsitul lunii octombrie, Piedone i-a scris presedintelui PC, Daniel Constantin, o scrisoare in care il anunta ca demisioneaza din functiile din PC pentru ca nu a fost intreprins niciun demers pentru organizarea unui congres extraordinar.

Edilul mentiona ca decizia sa este, de aceasta data, „irevocabila”.

Piedone ii spunea lui Constantin ca se pare ca decizia privind organizarea congresului se dovedeste a fi peste capul presedintelui PC.

In 3 noiembrie, primarul Sectorului 4 anunta, la conferinta municipala a UNPR Bucuresti, ca in 2012 va candida pentru un nou mandat din partea UNPR, sustinand ca a ales sa nu tradeze alegatorii din Sectorul 4.

Piedone a amintit, dupa ce si-a anuntat decizia, de „puternicele relatii de prietenie” cu liderii UNPR Gabriel Oprea si Neculai Ontanu. El afirma ca decizia sa de a nu mai candida din partea PC nu echivaleaza cu o tradare, intrucat bucurestenii din Sectorul 4 vor avea de castigat daca va candida sub sigla UNPR.

„In 2008 am batut la toate portile partidelor, «sarut mana PSD, sarut mana PDL, sarut mana PNL, ma luati si pe mine de candidatt» Ei ce mi-au spust «Cine esti tut Tu nu esti din sistem, tu nu esti din partid, te vom distruge, te vom aresta». (…) Astazi toata lumea vrea sa faca poza cu Piedone”, a spus el.

Piedone a aratat ca, refuzat de partidele importante a gasit, in 2008, „un ultim partid”, PC, care a acceptat sa il desemneze candidat, si de aceea le multumeste conservatorilor.

Primarul Sectorului 4 spunea ca, desi candidat al PC, a fost votat ca persoana, nu ca membru de partid. „Daca votau partidul, neam de neamul meu nu ajungeam eu primar. (…) De tradare nu pot sa ma acuze decat cei care m-au investit in functie, alegatorii din Sectorul 4”, a adaugat el.

In 8 noiembrie, presedintele PC, Daniel Constantin, declara ca primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, nu a fost exclus din partid, dar conducerile organizatiilor Bucuresti si din Sectorul 4 ale PC, in fruntea carora se afla Piedone, au fost dizolvate.

„Decizia Biroului Executiv a fost foarte clara, nici nu s-a pus problema excluderii domnului Piedone. Eu cred ca dansul trebuie sa aiba maturitatea necesara sa-i intrebe pe cetatenii Sectorului 4 daca decizia de a se alatura domnului Oprea si doamnei Udrea este o decizie legitima si corecta si buna pentru cetatenii pe care ii reprezinta”, a precizat Daniel Constantin.

In 13 decembrie 2011, liderul PDL Bucuresti, Elena Udrea, anunta, la reuniunea organizatiilor UNPR din Bucuresti si Ilfov, ca primarul Cristian Popescu Piedone va fi seful de campanie al PDL si UNPR in alegerile locale din Bucuresti din anul 2012.
In ovatiile membrilor UNPR, Udrea a aratat ca in aceasta campanie cele doua partide vor veni cu surpriza de a avea „cel mai bun posibil” sef de campanie, pe primarul Sectorului 4, Popescu Piedone.

„Va las sa va imaginati confruntarea dintre Popescu Piedone si Miron Mitrea”, le-a spus Elena Udrea participantilor la reuniune.

In 25 februarie 2012, surse din PDL declarau ca Nicolae Ontanu, Liviu Negoita, Cristian Popescu Piedone si Cristian Poteras vor fi candidatii PDL la primariile sectoarelor 2,3,4 si 6 ale Capitalei.

In 9 martie, secretarul general al UNPR, Neculai Ontanu, declara ca formatiunea sa are candidati proprii la toate primariile de sector ale Capitalei, context in care il nominaliza candidat al Uniunii la Sectorul 4 pe Cristian Popescu Piedone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here