Bucuresti, 30 ianuarie 2012- Tadeusz Kuropatwinski preia conducerea sucursalei X-Trade Brokers din Romania ca director general, inlocuindu-l pe Victor Safta, care s-a retras din functia detinuta pentru a-si pune in aplicare alte proiecte. Tadeusz Kuropatwinski s-a alaturat companiei X-Trade Brokers in anul 2009, ca Associate Manager la sediul central din Polonia, iar din 2010 a ocupat functia de director adjunct al sucursalei din Romania, fiind responsabil cu coordonarea departamentelor de marketing, resurse umane si financiar. Anterior activitatii sale in X-Trade Brokers, Tadeusz a colaborat cu compania Accenture in Management Consulting.  Kuropatwinski are un masterat in corporate finance si unul in management (la Warsaw School of Economics) si a absolvit un program international de management CEMS, clasat de catre Financial Times in top 3 programe de general management.  Tadeusz Kuropatwinski vorbeste poloneza, engleza, germana si romana.
“Este o sarcina dificila si plina de responsabilitati pe care o preiau avand doua obiective majore. Pe de o parte imi propun consolidarea pozitiei pe care X-Trade Brokers o are pe piata romaneasca mai ales din prisma educatiei populatiei in acest domeniu si a transformarii tranzactionarii pe pietele financiare intr-un “sport de masa”. Pe de alta parte, vizez cresterea volumelor tranzactionate in mod constant de catre clientii nostri”, a aratat Tadeusz Kuropatwinski, directorul sucursalei din Romania a X-Trade Brokers.
X-Trade Brokers, cea mai mare casa de brokeraj din Europa Centrala si de Est, s-a lansat pe piata din Romania in anul 2009, iar in cei trei ani de activitate s-a remarcat prin programele extensive gratuite de educare a romanilor in ceea ce priveste pietele de capital. Peste 5.000 de persoane au participat in 2011 la programele de instruire gratuita organizate de X-Trade Brokers, astfel incat totalul participantilor in perioada 2009- 2011 a ajuns la 21.000. in 2012, compania va continua sa organizeze atat seminarii si webinarii gratuite, cat si sesiuni de pregatire contra cost- realizate conform unor cerinte precise ale unui grup de persoane.
« X-Trade Brokers se adreseaza persoanelor cu venituri medii si peste medie, pentru deschiderea unui cont de tranzactionare fiind necesara suma minima de 2.000 lei, iar pentru initierea unei tranzactii- suma minima de 100 Euro ; romanii sunt foarte dornici sa invete sa tranzactioneze si foarte multi dintre clientii nostri au facut progrese importante in ceea ce priveste sistemele de management al riscului care sa ii impiedice sa aiba pierderi semnificative, ceea ce ne arata ca eforturile noastre educationale au o finalitate laudabila », a precizat Tadeusz Kuropatwinski.
Pe platforma X-Trade Brokers se efectueaza tranzactii cu CFD-uri (Contracte pentru Diferenta), tranzactionarea realizandu-se in urma depozitarii unei marje initiale, care reprezinta o garantie pentru tranzactie si care are valori cuprinse intre 1% si 20% din valoarea tranzactiei; astfel, in cazul tranzactiilor pe piata valutara, marja este de 1%, asa incat cu un depozit de garantie de 1.000 Euro, o persoana poate efectua tranzactii de 100.000 Euro sau, cu un depozit de 100 Euro poate realiza o tranzactie de 10.000 euro.
« Ca si volum de business, pentru anul curent obiectivul principal este stabilizarea volumelor tranzactionate si scaderea componentei <<sezoniere>>, prin care avem luni calendaristice in care marcam 1 miliard Euro tranzactii in marja si alte luni cu volume mult mai mici ; ne propunem atragerea de noi clienti (in 2011 am castigat peste 800 de noi clienti), precum si cresterea volumelor tranzactionate de fiecare client, in primul rand prin sprijinirea acestora in mod educativ astfel incat sa isi creasca profiturile realizate din tranzactii si sa isi reduca dramatic pierderile », a aratat Kuropatwinski.
Programele de educatie privind pietele financiare au crescut randamentele pe care le-au realizat clientii romani: in 2010, acestea au ajuns pana la 102% pe an, iar in 2011 au crescut pana la 294%.

****

Despre X- Trade Brokers DM SA
X- Trade Brokers DM SA este o casa de brokeraj infiintata in Polonia, in anul 2002. In prezent, compania are sucursale in 21 tari din Europa, Asia si America Centrala, fiind autorizata si monitorizata de institutiile locale care reglementeaza pietele de profil din fiecare tara in care isi desfasoara activitatea. Sucursalele au identitati juridice distincte si se supun legislatiilor fiecarei tari. Fondurile clientilor sunt separate de fondurile companiei, decontarile tranzactiilor se realizeaza in fiecare tara in care compania are sucursale.
X-Trade Brokers cotizeaza la mai multe fonduri de compensare a investitorilor si se supune tuturor cerintelor de adecvare a capitalurilor si procedurilor de gestionare a fondurilor clientilor conform MIFID.
X- Trade Brokers actioneaza ca intermediar pe Bursa din Varsovia si ca formator de piata de instrumente derivate- Contracte pentru Diferenta (CFD-uri) si Optiuni- avand ca activ suport instrumente tranzactionate pe toate continentele pe pietele valutare (forex), monetare, de marfuri si, respectiv, de capital (actiuni si indici bursieri).
X-Trade Brokers tranzactioneaza instrumente derivate pe piata extrabursiera, decontarile tranzactiilor efectuandu-se direct intre participantii la piata (institutii financiare, banci, brokeri, dealeri sau investitori individuali- persoane fizice sau juridice). XTB detine platforme de tranzactionare on-line de ultima tehnologie si nu percepe taxe sau comisioane pentru utilizarea aplicatiilor si nici pentru deschiderea / inchiderea pozitiilor. Clientii au acces permanent  la conturile de investitii.
La nivel european, X-Trade Brokers are peste 30.000 de clienti care tranzactioneaza lunar un volum ce depaseste 35 miliarde Euro (in marja).
Incepand cu anul 2010, XTB este partener corporate in Formula 1 al Vodafone McLaren Mercedes.
Pe piata din Romania, X- Trade Brokers s-a lansat oficial in februarie 2009 si este autorizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM). Pana in prezent, X-Trade Brokers Romania a educat mai mult de 21.000 de persoane prin programele educationale pe care le desfasoara pe teritoriul tarii.
Volumele lunare de tranzactionare in Romania ating acum 1 miliard de euro (in marja).
Pentru mai multe informatii va invitam sa vizitati www.xtb.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here