O investitie de capital in valoare de 6,8 milioane euro pentru modernizarea serviciilor de reciclare a deseurilor. BERD sustine dezvoltarea sectorului reciclarii deseurilor din Romania printr-o investitie de capital in valoare de 6,8 milioane euro in Green Group, primul parc integrat de reciclare a deseurilor care urmeazaa a fi infiintat in tara. Banca asigura aceasta investitie impreuna cu Fondul pentru Europa de Sud-Est al Global Finance (SEEF*), care contribuie la capitalul Green Group cu suma de 16,7 milioane euro.
Green Group este o societate holding infiintata de Romcarbon SA, societate care fabrica produse din mase plastice/chimice listata la Bursa de Valori Bucuresti, in vederea administrarii, operarii si extinderii serviciilor de reciclare a deseurilor. Noul parc de reciclare va cuprinde patru societati de colectare si reciclare a deseurilor din material plastic, a celor electrice si electronice, precum si a tuburilor fluorescente.
Proiectul va introduce pentru prima data in Romania o infrastructura extinsa la nivel national pentru colectarea materialelor reciclabile care va face conexiunea dintre consumatorul final si reciclator prin intermediul unor automate speciale pentru preluarea deseurilor amplasate in supermarket-uri in scopul recuperarii articolelor reciclabile, inclusiv a ambalajelor tip PET din material plastic, a becurilor, bateriilor si ambalajelor din sticla.
Proiectul, care reprezinta prima tranzactie de capital din sectorul reciclarii deseurilor din Romania, va sustine strategia Green Group de a deveni cel mai important parc de reciclare a deseurilor din regiunea Europei de sud-est.
“BERD isi exprima satisfactia de a participa la acest proiect, care vine cu o abordare inovatoare si moderna a reciclarii deseurilor. Green Group va demonstra viabilitatea reciclarii deseurilor in regiune, va stabili standarde de mediu mai ridicate si va ajuta Romania sa-si imbunatateasca ratele de colectare si reciclare a deseurilor in concordanta cu cerintele UE”, a declarat Claudia Pendred, Director BERD Romania.
“Suntem impresionati de realizarile Green Group obtinute intr-un interval relativ scurt de timp. Credem cu tarie ca prin unirea eforturilor noastre cu cele ale acestui grup, vom putea sa cream un lider regional in domeniul reciclarii deseurilor si liderul la nivel european in domeniul productiei de fibre sintetice,” a declarat Theodore Kiakidis, partener in cadrul Global Finance.
“Romaniei i se ofera oportunitatea de a-si stimula dezvoltarea durabila pentru un viitor mai verde si mai sigur. Intentionaam sa facem din Romania un punct de reper in Europa de sud-est pentru standardele de colectare si reciclare,” a completat Clement Hung, CEO Green Group. De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a acordat peste 5,4 miliarde euro in diferite sectoare ale economiei.
*SEEF – Fondul pentru Europa de Sud-Est este un fond de investitii cu capital privat administrat de Global Finance, societate de investitii independentaa care a fost deschizatorul de drumuri pentru investitiile cu capital privat in regiune. BERD este unul dintre investitorii de referintaa ai SEEF.
BERD, detinuta de 61 de tari si doua institutii interguvernamentale, sprijina dezvoltarea economiilor de piata si a democratiei in tarile din Europa Centrala pana in Asia Centrala. Pentru mai multe informatii accesati: web, Facebook si Twitter.

Ina Coretchi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here