line-graphRapoartele Fondului Proprietatea scot la iveala prime jubiliare la Hidroelectrica si profituri infime la Nuclearelectrica. Publicarea de catre Fondul Pro­prie­tatea a rapoartelor com­pa­niilor de stat arata cheltuieli sa­la­riale si numar de angajati in cres­tere. Cele mai mari zece companii de stat din sectorul energetic au cheltuit aproape 2 miliarde de lei cu salariile angajatilor in 2010, mai mult cu 6,4% fata de 2009, si au facut angajari in anul in care economia s-a contractat cu 1,3%.

Informatiile privind cheltuielile cu sa­la­ri­ile au fost publicate de Fondul Pro­prie­ta­tea, ac­tionar alaturi de statul roman la aces­te com­pa­nii, in cadrul celui mai mare demers de trans­pa­renta. Au fost publicate pe site-ul FP ra­­poartele financiare la 20 de mari com­panii lo­cale, din care 10 controlate de stat si nelistate.

Pentru cele zece companii, printre care se numara transportatorii nationali Transgaz si Transelectrica, producatorii Nuclearelectrica si Hidroelectrica, lucrau peste 35.550 de angajati la finele anului trecut. Cheltuielile cu salariile au crescut la cele mai multe dintre com­panii, desi unele dintre acestea au ra­por­tat afaceri si profituri in scadere anul trecut. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here