prim ajutorRomania a intrat in Cartea Recordurilor cu cel mai mare numar de participanti, 7.402, la un curs de prim ajutor, reusind sa doboare recordul stabilit in martie 2010, in Mexic, cu 6.577 de cursanti. Cursul organizat de Societatea de Salvare Bucuresti si Serviciul de Ambulanta Bucuresti – Ilfov a fost organizat pe Stadionul Dinamo, unde s-au adunat 7.402 bucuresteni, care timp de jumatate de ora au invatat manevrele prin care pot acorda primul ajutor unei persoane careia i s-a facut rau pe strada.

Subsecretarul de stat Raed Arafat a spus ca este mandru de performanta Romaniei si este totodata un semnal pentru orice om de rand ca primul gest de prim ajutor incepe cu el. „Oamenii sunt cea mai importanta parte a sistemului de urgenta si totodata cea mai putin instruita pentru a acorda primul ajutor”, a adaugat Raed Arafat. Reprezentanta Guinness World Records, Anna Orford, prezenta la eveniment, a fost impresionata de numarul mare de participanti romani la acest curs de prim ajutor.

„A fost uluitor ca pe acest stadion s-au adunat 7.402 persoane. A fost extraordinar”, a mai spus Anna Orford, precizand ca recordul de anul trecut a fost de 6.577 de cursanti. Managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti – Ilfov, medicul Alis Grasu, a multumit tuturor celor care au participat la curs si au ajutat la doborarea recordului mondial din 2010. „Multumesc tutoror celor care ne-au sustinut in acest proiect, celor care au avut incredere in noi. Am reusit, este o victorie a noastra, a tuturor romanilor, a sistemului medical de urgenta”, a spus Alis Grasu. Precedentul record a fost stabilit in martie 2010, in Mexic, unde 6.577 de cursanti au invatat simultan procedurile de resuscitare. Evenimentul a fost organizat de catre Centrul Universitar pentru stiintele Sanatatii din cadrul Universitatii Guadalajara. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here