pharmacyReteaua privata de sanatate „Regina Maria” si Primaria Capitalei au deschis, marti, prima policlinica sociala gratuita adresata persoanelor defavorizate si celor neasigurate, acestia beneficind de servicii medicale, de asistenta sociala si psihologica.
„Acest asezamant social medical este dedicat celor care nu au asigurare de sanatate, fie ca sunt oamenii strazii, fie ca sunt oameni fara posibilitati, care nu se pot adresa policlinicilor particulare. Proiectul este realizat in colaborare cu Fundatia Regina Maria, prin amabilitatea si prietenia domnului Wargha Enayati, fondatorul Centrului Medical Unirea. Noi ne-am dorit intotdeauna sa avem un astfel de loc in care sa putem acorda asistenta medicala de calitate oamenilor saraci. Acesta este un inceput, dar nu ne vom opri aici si vom incerca sa mai facem inca doua sau trei policlinici sociale, pentru ca este mare nevoie de asa ceva”, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, prezent la inaugurare.

El a mai spus ca Primaria Capitalei va sustine intotdeauna astfel de proiecte, in care obiectivul este ajutorul celor care au mare nevoie de servicii medicale. „Este o initiativa care merita tot respectul meu si, sper, un model de urmat pentru cei care pot face astfel de gesturi sociale”, a adaugat Oprescu.

in cadrul policlinicii, pe langa servicii de asistenta sociala si psihologica specifice, vor fi oferite gratuit consultatii de medicina interna, cardiologie, mica chirurgie, ecografie, laborator, ORL, stomatologie, dermatologie, oftalmologie, de catre medici voluntari din cadrul clinicilor „Regina Maria” – reteaua privata de sanatate. Policlinica functioneaza de luni pana vineri, intre orele 9.00 si 17.00.

Medicii care vor acorda consultatii, in regim de voluntariat, provin din reteaua privata „Regina Maria”.

„Primaria Municipiului Bucuresti a oferit gratuit spatiul pentru policlinica sociala si va suporta cheltuielile cu utilitatile, asigurand totodata un numar de asistenti sociali”, a precizat directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, Cosmina Simiean.

La randul lui, directorul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), Marius Savu, a spus ca prezenta policlinicii in imediata apropiere a Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babes” reprezinta un beneficiu atat pentru medici, cat si pentru pacienti.

„Cele mai frecvente suferinte ale oamenilor fara adapost sunt cele de patologie infectioasa. Hepatita,TBC, HIV/SIDA sunt doar cateva dintre cele mai frecvente posibile boli la aceasta categorie de oameni. Orice posibil caz nou depistat va fi trimis la Spitalul «Victor Babes», unde va fi luat in evidenta si va primi tratamentul adecvat”, a mai spus Marius Savu.

in Bucuresti exista declarate peste 2.400 de persoane fara adapost, iar aproximativ 100.000 de oameni nu beneficiaza de asigurari medicale.

„O policlinica creata special pentru a veni in ajutorul persoanelor defavorizate social este visul meu si al sotiei mele de foarte multa vreme. Credinta Bahá’í si, in mod special, modelul M.S. Regina Maria a Romaniei, reprezinta motivul pentru care am luptat pentru aceasta cauza. Nu am fost insa singuri. Ne-au ajutat multi parteneri, carora le datorez enorm. Este vorba de Primaria Generala a Municipiului Bucuresti dar si voluntari persoane fizice, medici si cadre medicale. Implicarea intr-o cauza prin care ii ajutam pe cei mai putin norocosi decat noi trebuie privita ca lucrul cel mai important pe care il putem face in viata noastra, pentru ca ajutorul pe care il oferim altor persoane ne va aduce, in final, cea mai mare multumire sufleteasca”, a declarat Wargha Enayati, cofondator al Fundatiei „Regina Maria”. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here