romaniaConducerea USL a stabilit mandatul cu care se va prezenta marti la consultarile cu seful statului, Traian Basescu, caruia ii va transmite pozitiile sale conform carora revizuirea Constitutiei sa aiba loc in Legisaltivul viitor, iar desfiintarea actualelor judete este inacceptabila.
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni dupa reuniunea CNC al USL, ca Uniunea a stabilit ca la consultarile de la Cotroceni de marti sa prezinte pozitia sa potrivit careia despre revizuirea Constitutiei trebuie sa se discute in viitorul Parlament, iar reorganizarea administrativ-teritoriala care sa implice desfiintarea actualelor judete este inacceptabila.

„USL are o pozitie consecventa, coerenta, pe care o mentine intr-un moment in care, in mod aritificial si iresposabil, agenda publica si scena politica sunt tulburate periculos de catre Traian Basescu si de cei care alearga sa transpuna in fapt ce spune Traian Basescu. Despre revizuirea Constitutiei, lucrurile raman neschimbate – vom discuta despre asta in viitorul Parlament; tema reorganizarii administrativ-teritoriale – pozitia USL este clara: noi spunem clar, ii vom spune si lui Traian Basescu maine: nu se desfiinteaza judetele, nu e aceptabila nicio forma cu opt judete mari, nici cu 16 judete mari. Lucrurile trebuie sa ramana din punct de vedere administrativ asa cum sunt”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a adaugat ca tensiunile din interiorul puterii sunt foarte periculoase si risca sa inflameze spiritele si sa redeschida teme absurde, nationaliste si a subliniat ca acest lucru este exclusiv in raspunderea lui Traian Bsaescu si a PDL.

„Schimbul de replici, amenintari, intre cei care guverneaza arata o lume inchisa, departe de realitate, in care se joaca pe interese electorale, fara legatura cu interesele cetatenilor. Facem apel la atitudine responsabila din partea lui Traian Bsaescu, care a generat tot acest scandal, la acei din UDMR care au reponsabilitatea guvernarii in mod special si decisiv”, a spus Antonescu.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca liderii Uniunii vor sa discute cu seful statului, in afara de temele agendei, si despre situatia economica, coruptia de la ANAF, CSM si judecatorii ICCJ.

„Daca Traian Basescu vrea sa actioneze ca un presedinte, trebuie sa inteleaga ca ce afecteaza viata romanilor tine de continuarea si aprofundarea crizei economice si sociale. Datele recente arata ca exporturile scad, masurile de austeritate continua mai rau, situatia internationala, europeana nu ne ajuta, exista un blocaj pe investitii straine, creditare”, a spus Ponta.

El a aratat ca de aproximativ sase luni exista un blocaj legat de componenta CSM, in conditiile in care PDL blocheaza la Senat completarea Consiliului, dar exista si un alt blocaj, in ceea ce priveste judecatorii de la ICCJ.

„Sunt domenii cheie ale vietii societatii, blocate din incapacitatea sau lipsa de preocupare a celor de la putere”, a sustinut Ponta.

El a aratat ca subiectul coruptiei si a sistemului corupt a intrat in „hibernare” in ceea ce priveste ANAF, Garda Financiara si Vama si a sustinut ca mentinerea unui personaj „corupt”, considerat de procurori si angajati ca fiind coordonatorul coruptiei, respectiv Sorin Blejnar, blocheaza nu doar capacitatea Romaniei de a se integra in Schengen, dar si posibilitatea de a construi un sistem performant.

Presedintele Traian Basescu a adresat formatiunilor parlamentare invitatia de a participa, marti, la un dialog despre reorganizarea teritoriala si revizuirea Constitutiei, USL fiind invitata de la ora 14.00, iar reprezentantii coalitiei de la ora 16.00. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here