justice-scale-and-gavelPresedintele Traian Basescu a pierdut procesul de la Judecatoria Sectorului 5 in care l-a dat in judecata pe deputatul PSD Mugurel Surupaceanu, pentru acuzatiile aduse de acesta Presedintiei in legatura cu favorizarea consumului de droguri usoare.
Mugurel Surupaceanu a declarat ca decizia de luni „este un semnal foarte bun” pe care il apreciaza ca atare.

„Sper din tot sufletul ca azi este inceputul unei lupte impotriva drogurilor”, a mai spus Surupaceanu.

Basescu l-a chemat in judecata pe Surupaceanu pentru afirmatiile pe care acesta le-a facut in legatura cu un raport intocmit de o comisie numita de Administratia Prezidentiala in care apareau referiri la dezincriminarea consumului de droguri usoare.

La termenul din 18 mai, s-au prezentat atat Traian Basescu, cat si Mugurel Surupaceanu.

Presedintele a spus in fata instantei Judecatoriei Sectorului 5 ca Presedintia a numit corpul de experti care a realizat acel document si a explicat de ce a refuzat sa promulge un proiect de lege initiat de Surupaceanu, care propunea o abordare mult mai drastica fata de consumul de droguri usoare si etnobotanice.

Basescu a explicat ca a refuzat promulgarea intrucat, cu o luna inainte ca proiectul de lege sa ajunga pe masa sefului statului, Guvernul elaborase o ordonanta de urgenta prin care stabilea masurile ce ar trebui luate impotriva celor care comercializeaza etnobotanice.

Pe de alta parte, acesta a declarat ca ordonanta Guvernului si legea propusa de Surupaceanu aveau in unele aspecte prevederi contradictorii, demonstrand acest lucru prin raportul de retrimitere a proiectului legii in Parlament, document pe care Basescu l-a si depus la instanta.

La randul sau, deputatul social-democrat Mugurel Surupaceanu a declarat ca-si mentine afirmatiile considerate calomnioase de catre presedinte, dar a precizat ca ele au vizat Administratia Prezidentiala, nu persoana sefului statului. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here