pink_flowersActrita Elizabeth Taylor a murit la varsta de 79 de ani, miercuri dimineata, la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles unde fusese internata de sase saptamani, din cauza unei insuficiente cardiace, a anuntat purtatorul sau de cuvant pentru postul de televiziune CNN. „Era inconjurata de copiii sai – Michael Wilding, Christopher Wilding, Liza Todd si Maria Burton”, a declarat purtatorul de cuvant al actritei, Sally Morrison, citata de ABC News. „Mama mea a fost o femeie extraordinara, care a trait viata din plin, cu multa pasiune, umor si dragoste . Desi pierderea ei este devastatoare pentru cei care o iubeau, vom fi mereu inspirati de contributia eterna pe care a adus-o acestei lumi. Remarcabila ei interpretare din filme, succesul ei ca femeie de afaceri si lupta ei curajoasa si de neoprit impotriva SIDA ne face mindri de ceea ce a realizat ea. stim ca lumea este mai buna deoarece mama a trait in ea. Mostenirea ei nu va fi niciodata distrusa, spiritul ei va fi mereu alaturi de noi si iubirea ei va fi vesnic in inimile noastre”, a declarat fiul actritei, Michael Wilding.

In afara de copiii sai, Taylor mai avea 10 nepoti si 4 stranepoti.

Taylor fusese internata in urma cu sase saptamani din cauza unei insuficiente cardiace. Desi suferise mai multe complicatii, starea ei de sanatate se stabilizase si spera sa fie externata curand.

Elizabeth Taylor era bolnava de foarte multi ani , iar in octombrie 2009 a fost supusa unei interventii chirurgicale pe cord. Actrita a fost diagnosticata cu insuficienta cardiaca congestiva in urma cu aproape sase ani.

Elizabeth Taylor isi petrecea majoritatea timpului intr-un scaun cu rotile , dupa ce in ultimii 25 de ani a fost internata de mai mult de o suta de ori in spital, avand o interventie chirurgicala la sold si doua interventii foarte riscante la spate. Totodata, ea a cazut de pe cal in timpul unor filmari, a suferit de pneumonie si cancer de piele, a fost supusa unei traheotomii, a fost dependenta de alcool si analgezice, a fost supusa mai multor interventii chirurgicale la plamani, creier, sold si inima. in 1997, actrita a suferit un atac cerebral in urma unei operatii de extirpare a unei tumori pe creier si a fost chiar in moarte clinica.

Viata ei tumultuoasa s-a aflat frecvent pe prima pagina a ziarelor de scandal, care au documentat evidentele fluctuatii de greutate pe parcursul anilor.

Taylor si-a castigat celebritatea la 12 ani, cu rolul din filmul „Vis de glorie” (1944). Recompensata cu doua premii Oscar, pentru „Butterfield 8” (1960) si „Cui ii e frica de Virginia Woolf?” (1966), Taylor a fost casatorita de opt ori – de doua ori cu actorul Richard Burton. Ultimul sau mariaj, cu muncitorul in constructii Larry Fortensky, a durat cinci ani si s-a incheiat in 1996. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here