EgiptMii de lucratori egipteni au intrat in greva joi pentru a cere salarii mai mari, sporind astfel presiunile asupra Guvernului, in conditiile unor manifestatii masive pentru demisia presedintelui Hosni Mubarak, relateaza CNN. Diverse agentii au lansat greve in intreaga tara, incluzand angajati din industria petroliera, feroviara si de telecomunicatii.

Aproximativ 2.000 de persoane au intrat in greva in sectorul petrolier, solicitand cresterea remuneratiei si transparenta in ceea ce priveste salariile directorilor, a declarat Hamdi Abdel-Aziz, purtator de cuvant al Ministerului Petrolului.

Angajatii din cadrul Consiliului Feroviar National au solicitat incheierea de contracte de munca pe termen mai lung, unii dintre ei neprezentandu-se la lucru joi, a afirmat Mostafa Qinawi, directorul acestui consiliu.

Protestele au provocat temeri privind o posibila inchidere a Canalului Suez si o crestere foarte mare a pretului petrolului, insa ministrul egiptean al Finantelor a declarat ca statul va „face tot posibilul” pentru a-l mentine deschis.

in portul Alexandria, sute de angajati din serviciile de salubritate si din domeniul administrativ sunt in greva din cauza inghetarii salariilor, potrivit unor martori. Cel putin 1.000 de ingineri au protestat fata de contractele de munca incheiate si compensatiile financiare primite, afirma oficialii. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here