Imprumut de 10 milioane de euro pentru a sprijini energia durabila in sectorul privat. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare continua sa sustina companiile industriale private din Romania in eforturile acestora de a imbunatati eficienta energetica, acordand un nou imprumut de 10 milioane de euro Raiffeisen Bank Romania S.A. pentru finantarea proiectelor de eficienta energetica durabila acordate companiilor locale.
Imprumutul acordat in cadrul Facilitatii UE/ BERD de Finantare pentru Eficienta Energetica* va fi folosit pentru a finanta investitii in eficienta energetica implementate de companiile romanesti cu imprumuturi pe termen lung in valoare de pana la 2,5 milioane de euro fiecare. Proiectul va permite sectorului industrial privat sa maximizeze economisirea energiei si sa isi imbunatateasca nivelul general de competitivitate. Finantarea din partea BERD va fi completata de finantarea prin granturi din partea Uniunii Europene pentru sustinerea unui program de asistenta tehnica si acordarea de stimulente de plata pentru clientii finali, promovand astfel investitiile in energia durabila.
„Prin acest proiect, BERD continua sa promoveze eficienta energetica in Romania. Imprumutul acordat catre Raiffeisen Bank Romania va facilita in continuare accesul la finantare pentru sectorul industrial local, ajutand companiile private sa isi reduca nivelul de consum energetic si, astfel, sa isi imbunatateasca nivelul general de competitivitate,” a afirmat Claudia Pendred, Director BERD pentru Romania.
„In calitate de finantator important pe piata locala atat pentru companii, cat si pentru persoane fizice, vedem un potenital pentru imbunatatiri in domeniul eficientei energetice in industrie si in gospodarii. Aceasta facilitate din partea BERD va creste capacitatea noastra de a le oferi clientilor nostri servicii cu valoare adaugata”, a afirmat Steven van Groningen, Director Executiv al Raiffeisen Bank Romania.
De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a alocat peste 5 miliarde de euro diferitelor sectoare din economie care au atras investitii de inca 9 miliarde de euro.
##
BERD, detinuta de 61 de tari si de doua institutii interguvernamentale, sustine dezvoltarea economiilor de piata si democratia in tarile din Europa Centrala pana in Asia Centrala. Va rugam vizitati pagina de internet: www.ebrd.com
Raiffeisen Bank S.A. este o banca universala de top din Romania, oferind o gama completa de produse si servicii financiare pentru aproape doua milioane de clienti de la nivelul corportiilor si din segmente individuale private. Raiffeisen Bank International AG,
* Facilitatea UE/ BERD de Finantare a Eficientei Energetice reprezinta un program comun de finantare al Comisiei Europene si Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare pentru Romania. Informatii suplimentare despre acesta, precum si studii de caz ale unor proiecte finantate prin intermediul acestei facilitati sunt prezentate la www.eeff.ro care detine 99,5% din Raiffeisen Bank S.A., functioneaza in una din cele mai mari retele bancare din ECE, acoperind 17 pietei in regiune prin sucursale, companii de leasing si o serie de alti furnizori de servicii financiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here