Untitled-5Imprumut de 7 milioane euro pentru Impuls Leasing Romania Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) isi extinde disponibilitatea de finantare pentru intreprinderile mici si mijlocii din Romania cu un imprumut de 7 milioane euro acordat companiei.
IMPULS-Leasing Romania IFN SA (ILRO), pentru a sustine dezvoltarea serviciilor de finantare prin leasing si in zonele rurale.
IMPULS-Leasing Romania IFN SA, una dintre companiile de leasing cu cea mai rapida crestere din Romania ofera servicii de leasing pentru vehicule si echipamente pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM).
Imprumutul acordat de catre BERD va permite companiei sa vina in intampinarea cererilor pentru produse de leasing tot mai diversificate ale IMM-urilor din Romania si de asemenea, sa isi extinda portofoliul de produse. Proiectul va aborda constrangerile de finantare cu care se confrunta companiile locale, in special intreprinderile din domeniul agricol si fermierii din zonele izolate ale tarii.
“Acesta este primul proiect de leasing in Romania care se adreseaza IMM-urilor din zona rurala. Proiectul va facilita accesul la finantare pentru antreprenorii romani si va contribui la consolidarea sectorului de leasing din tara”, a declarat Claudia Pendred, Director BERD pentru Romania.
„Dupa doi ani dificili pentru industria de leasing, ILRO se extinde dincolo de afacerile sale standard prin acordarea de finantari leasing pentru IMM-uri din domeniul agricol, respectiv pentru fermieri si intreprinderile rurale. Aceasta noua linie de afaceri este asistata de imprumutul BERD si de programul de asistenta tehnica oferit de UE, care ajuta ILRO sa isi construiasca puncte forte in produsul de finantare leasing pentru agricultura”, a declarat Razvan Diaconescu, Director General al IMPULS-Leasing Romania IFN SA.
Finantarea pentru IMPULS-Leasing Romania IFN SA este acordata in cadrul Facilitatii UE/ BERD de Finantare pentru IMM-uri.
De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a alocat imprumuturi de peste 5 miliarde euro diferitelor sectoare din economia tarii, imprumuturi care au atras investitii de inca 9 miliarde euro.
IMPULS-Leasing Romania IFN SA este una din cele cinci filiale nationale ale grupului elvetian Impuls
Leasing International AG, care a inceput operatiunile in Romania in aprilie 2007 si a devenit in scurt timp una dintre companiile de leasing din top sapte in Romania.
*Facilitatea UE/ BERD de Finatare pentru IMM-uri, un program comun al Comisiei Europene si al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, sustine dezvoltarea si cresterea antreprenorilor, facilitandu-le accesul la finantare. Pana in prezent, Facilitatea cuprinde 1,222 milioane euro finantare din partea BERD, sprijinita de programul de finantare prin grant-uri Phare in valoare de 180.75 milioane euro. Programul Phare este principalul canal de cooperare financiara si tehnica UE cu tarile in curs de aderare. Pentru informatii suplimentare, va rugam sa vizitati: http://europa.eu.int/comm/enlargement.
###
BERD, detinuta de 61 de tari si de doua institutii interguvernamentale, sustine dezvoltarea economiilor de piata si a democratiei in tarile din Europa Centrala pana in Asia Centrala. Va rugam sa vizitati pagina de internet www.ebrd.com .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here