cruciInstitutiile de stat din Timisoara au arborat, vineri, drapelul national in berna, in timp ce asociatiile de revolutionari au organizat mai multe slujbe de pomenire a eroilor Revolutiei din 1989, deoarece, din 1993, 17 decembrie este zi de doliu in municipiu.

Toate institutiile de stat din Timisoara au arborat, vineri, drapelul in berna, deoarece, din 1993, printr-o hotarare de Consiliu Local, data de 17 decembrie a fost declarata zi de doliu in municipiu.

De asemenea, Asociatia „17 Decembrie” a Ranitilor si Luptatorilor in Revolutie organizeaza, vineri, mai multe manifestari, care au cuprins slujbe de pomenire a eroilor martiri, la Catedrala Mitropolitana si Biserica Martirilor, si vor continua la Cimitirul Saracilor, la ora 15.00, unde vor fi depuse slots online coroane de flori.

Potrivit programului anuntat, la Cimitirul Eroilor Martiri va fi organizat, de la ora 14.00, un parastas in memoria celor care au murit in Revolutia din 1989.

De la ora 18.00, Asociatia Suporterilor Timisoreni „Druckeria” organizeaza un mars comemorativ, care va incepe la Catedrala Mitropolitana si se va incheia la Cimitirul Eroilor.

Manifestari dedicate comemorarii Revolutiei vor avea loc si in zilele urmatoare. Astfel, sambata, de la ora 10.00, Asociatia Memorialul Revolutiei va organiza o deplasare la „locurile de martiraj” din Timisoara.

Duminica, membrii Asociatiei Memorialul Revolutiei vor face un pelerinaj la Bucuresti, la Crematoriul „Cenusa”, si la Slatina, unde a fost aruncata cenusa celor impuscati in primele zile ale Revolutiei din 1989.

Luni, la ora 13.00, sirenele vor suna in Timisoara, timp de trei minute, pentru a comemora momentul in care municipiul a devenit primul oras liber din Romania.

De la ora 14.00 va avea loc o sedinta festiva a Consiliului Local Timisoara, iar de la ora 18.00 este programat un concert organizat de Filarmonica „Banatul” si Fundatia Academica Culturala Timisoara. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here