1268684_washington_monument[1]Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, vizat de un mandat de arestare eliberat de Suedia, dar eliberat conditionat joi, s-a declarat „ingrijorat” de o eventuala extradare catre Statele Unite, deosebit de critice fata de dezvaluirile site-ului sau. „Exista numeroase ingrijorari ca as putea fi extradat in Statele Unite”, a declarat Assange pentru un mic grup de jurnalisti, la cateva minute dupa ce a fost eliberat pe cautiune, de justitia britanica.

„Am auzit un zvon, anuntat de avocatul meu in Statele Unite, un zvon care nu a fost confirmat, dar potrivit caruia am fost inculpat in Statele Unite”, a adaugat el.

WikiLeaks, site-ul lui Assange, este specializat in publicarea de documente secrete. El a dezvaluit sute de telegrame diplomatice americane, iritand profund Statele Unite, care nu si-au ascuns intentia de a-l judeca pe Assange.

In plus, australianul este cercetat de justitia suedeza intr-un caz de presupuse violente sexuale, in august. El a fost arestat la 7 decembrie, la Londra, in baza unui mandat emis de Suedia, dar a obtinut joi o eliberare conditionata, asteptand procedura de extradare.

Dupa ce a schimbat cateva cuvinte cu jurnalistii, Assange a plecat catre o vila situata la aproximativ 200 de kilometri de Londra, unde a fost consemnat la domiciliu. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here