Premiul intai la tranzactionare online a fost castigat de un student la ASE. Romania- o piata inca “virgina” privind tranzactionarea pe pietele financiare. Bucuresti, 17 decembrie 2010- Cel mai important concurs studentesc de tranzactionare online, XTB Academic Trading Championship, organizat de X-Trade Brokers, a fost castigat de Liviu Adrian Țaga, student la Academia de Studii Economice, Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori  in anul IV, care a realizat un randament de tranzactionare de 297%.
Concursul s-a desfasurat in perioada 4 noiembrie – 10 decembrie 2010 si a presupus tranzactionarea cu bani virtuali, pe piete reale- valutara, de marfuri, actiuni si indici bursieri- prin intermediul conturilor demonstrative din platforma de tranzactionare Metatrader 4.0. Toti concurentii au avut un sold initial de 10.000 de lei virtuali, mecanismul de concurs fiind extrem de simplu: castiga cei care au randamentele cele mai mari. Premiile principale au fost acordate la finalul concursului si au vizat activitatea de tranzactionare realizata pe toata durata desfasurarii concursului. Premiile saptamanale si zilnice au fost acordate in perioada de desfasurare a concursului si au marcat activitatea de concurs realizata pe toata durata unei saptamani sau a unei zile.
La concurs au participat peste 1.000 de studenti. Cu ajutorul partenerilor educationali- Universitatea Romano Americana, Academia de Studii Economice, Senatul Studentesc ASE, Universitatea Bucuresti, Uniunea Nationala a Studentilor din Romania, Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti, Universitatea Danubius- XTB a organizat o serie de seminarii si webminarii de instruire a peste 1.000 de studenti pasionati de trading.
Castigatorul concursului a fost Liviu Adrian Țaga, cu un sold de 39.665 RON si o performanta de 297%. El a castigat un Laptop Lenovo, o carte de specialitate (“Trading for a living: Psychology, Trading tactics, Money management”), o sapca originala McLaren si un internship in cadrul X-Trade Brokers Romania.
Locul al doilea in cadrul concursului XTB Academic Trading Championship 2010 a fost castigat de catre Cristian Constantin, cu un sold de 25.437 RON si o performanta de 154%. Cristian este student la ASE, Facultatea de Management, in anul al doilea. El a castigat un PDA HTC, o carte de specialitate, o sapca originala McLaren si un internship la X-Trade Brokers Romania. Locul al treilea  in concurs a fost ocupat de catre Mihai Chisalita (Studii Postuniversitare de specializare in Antreprenoriat si Supply Chain Management, Universitatea Transilvania din Brasov), cu un sold de 23.644 RON si o performanta de 136%, care a castigat o carte de specialitate,  o sapca originala McLaren si un internship in cadrul X-Trade Brokers Romania.
Ocupantii locurilor 4-10 in acest concurs au castigat cate o carte de specialitate “BUFFETT- The making of an American Capitalist” si cate o sapca originala McLaren.
Concurentii care au obtinut cele mai bune randamente saptamanale au castigat cate o carte de specialitate “The new market wizard: conversation with America’s top traders”, iar cei care au obtinut cele mai bune randamente zilnice au caltigat cate o sapca originala McLaren.
“Volumele tranzactionate in Romania pe platforma X-Trade Brokers au evoluat spectaculos: la sfarsitul primului nostru an de activitate in Romania – 2009- am depasit 400 milioane Euro pe luna (tranzactii in marja); la finele lui 2010 avem un volum lunar de peste 1 miliard Euro (tranzactii in marja)”, a aratat Victor Safta, director X-Trade Brokers Romania. “Cu toate acestea, fata de potentialul sau, Romania este inca o piata <<virgina>> in ceea ce priveste tranzactionarea pe slots online canada pietele financiare, iar principalul obstacol nu il reprezinta banii, ci lipsa de instruire si accesul redus al majoritatii populatiei la informatii de profil. La seminariile si webinariile de instruire gratuita organizate de X-Trade Brokers incepand cu vara anului trecut au participat peste 15.000 de persoane, plus cca 1.000 de studenti la actualul concurs, ceea ce arata un interes foarte mare de a invata despre pietele financiare; si, daca am fi avut o capacitate mai mare de organizare, cu mult mai multe persoane ar fi venit la seminariile si webinariile noastre, ceea ce ne directioneaza in fixarea obiectivelor pe termen scurt si mediu. Concursul XTB Academic Trading Championship 2010 arata clar orientarea tinerei generatii catre pietele financiare si <<apetitul>> pentru <<febra de pe Wall Street>>”, a precizat Victor Safta.

****
Despre X- Trade Brokers DM SA
X- Trade Brokers DM SA este o casa de brokeraj infiintata in Polonia, in anul 2002. In prezent, compania are sucursale in 19 tari din Europa, Asia si America Centrala, fiind autorizata si monitorizata de institutiile locale care reglementeaza pietele de profil din fiecare tara in care isi desfasoara activitatea. Sucursalele au identitati juridice distincte si se supun legislatiilor fiecarei tari. Fondurile clientilor sunt separate de fondurile companiei, decontarile tranzactiilor se realizeaza in fiecare tara in care compania are sucursale.
X-Trade Brokers cotizeaza la mai multe fonduri de compensare a investitorilor si se supune tuturor cerintelor de adecvare a capitalurilor si procedurilor de gestionare a fondurilor clientilor conform MIFID.
X- Trade Brokers actioneaza ca intermediar pe Bursa din Varsovia si ca formator de piata de instrumente derivate- Contracte pentru Diferenta (CFD-uri) si Optiuni- avand ca activ suport instrumente tranzactionate pe toate continentele pe pietele valutare (forex), monetare, de marfuri si, respectiv, de capital (actiuni si indici bursieri).
X-Trade Brokers tranzactioneaza instrumente derivate pe piata extrabursiera, decontarile tranzactiilor efectuandu-se direct intre participantii la piata (institutii financiare, banci, brokeri, dealeri sau investitori individuali- persoane fizice sau juridice).
XTB detine platforme de tranzactionare on-line de ultima tehnologie si nu percepe taxe sau comisioane pentru utilizarea aplicatiilor si nici pentru deschiderea / inchiderea pozitiilor. Clientii au acces permanent  la conturile de investitii.
La nivel european, X-Trade Brokers are peste 20.000 de clienti care tranzactioneaza lunar un volum ce depaseste 25 miliarde Euro (in marja).
Incepand cu anul 2010, XTB este partener corporate in Formula 1 al Vodafone McLaren Mercedes.
Pe piata din Romania, X- Trade Brokers s-a lansat oficial in februarie 2009 si este autorizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM). Pana in prezent, X-Trade Brokers Romania a educat mai mult de 16.000 de persoane prin programele educationale pe care le desfasoara pe teritoriul tarii.
Volumele lunare de tranzactionare in Romania ating acum 1 miliard de euro (in marja). 
Pentru mai multe informatii va invitam sa vizitati www.xtb.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here