images[5]Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la preluarea sefiei MAI de catre Traian Igas, ca la evenimentele din 24 septembrie a avut acelasi sentiment ca atunci cand, la o mineriada, „un general celebru se bagase in portbagaj”, seful statului adaugand: „Comanda ministerului nu a functionat”.

„Demonstratia facuta vineri, si regret ca n-am vazut-o in direct, in toata spendoarea ei, i-a facut pe multi romani, inclusiv pe mine sa se intrebe: «Daca in relatia cu presedintele se incalca legea si auzim ce auzim, dar in relatia cu mine, un simplu cetatean?»”, a comentat Basescu.

seful statului a spus ca in acest context apreciaza ca un gest important de asumare politica demisia ministrului Blaga. „Dar nu aveti nicio scuza si nicio scapare in a-mi prezenta in CSAT un raport asupra evenimentelor din 24”, le-a spus presedintele celor prezenti la ceremonia de la sediul MAI.

El a adaugat ca vazand scenele de la manifestatiile de vineri a avut un sentiment similiar celui pe care l-a trait atunci cand a aflat ca „la o mineriada nu stiu ce general celebru se bagase in portbagaj”. „Comanda ministerului n-a functionat, a spus presedintele.

„Mergand mai departe si lasand episodul 24, care pentru mine ramane probabil unul din episoadele cele mai vizibile din cei aproape sase ani de mandat, trebuie sa va cer ca in structurile in care nivelul de disciplina este scazut sa-l recastigati. Politia este demilitarizata dar nu este neierarhica. inteleg ca prin unele inspectorate s-a revenit la anii ’90, in care liderii de sindicate cereau schimbarea inspectorului sef. Daca acest lucru se intampla, modificati legea, daca este posibil, prin legea existenta sa se intample acest lucru. Niciun lider de sindicat n-are dreptul sa ceara schimbarea sefului ierarhic. Aceasta este responsabilitatea ministerului si nu se impart responsabilitatile”, a mai spus Basescu.

El le-a spus reprezentantilor MAI ca momentul schimbarii conducerii institutiei sa fie unul de care sa-si aduca aminte cu amaraciune. Presedintele a spus insa ca este vorba despre un moment pe care nu a crezut ca-l va trai la MAI sau la vreo alta institutie care tine de siguranta nationala. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here